Hirdetés

A Hét év Tibetben rendezője filmet készít a Notre-Dame-i tűzvészről

|

Egy évvel ezelőtt kapott kapott lángra a világ leghíresebb székesegyházának, a párizsi Notra-Dame-nak a tetőszerkezete. A tűzvész azonban nem csak az épületben okozott hatalmas károkat, hanem megsebzette a franciák lelkét is.

Hirdetés

A tűzvészről tavaly augusztusban már bemutattak egy dokumentumfilmet, amely a tűzoltásban részt vevők heroikus küzdelmét mutatta be, októberben pedig bejelentették, hogy sorozatot forgatnak a katasztrófáról. Az ikonikus szakrális épületben pusztító tűz most pedig egy újabb, szintén ikonikus filmest ihletett meg.

Hirdetés

A Hét év Tibetben és A rózsa neve rendezője, Jean-Jacques Annaud a tervezett produkcióban fel akarja idézni a tűzvész éjszakáját, a tűz fellángolását megelőző eseményeket - írja az MTI. A 76 éves filmrendező reményei szerint nyáron elkezdődhetnek a forgatások. A Le Point francia hetilap értesülései szerint Annaud kevéssé ismert színészekkel, nem sztárokkal szeretne dolgozni ezen a filmen.

A Notre-Dame-i székesegyház helyreállítási munkálatai a koronavírus-járvány miatt egy ideig szüneteltek, de pár nappal ezelőtt visszatértek a munkások és folytatják a rekonstrukciót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.