Hirdetés

A hollywoodi filmstúdiók a legnagyobb torrentezők között

|

A hollywoodi filmstúdiók évek óta a legszigorúbb jogi eszközökkel lépnek fel a kalózmásolatok terjedésével szemben, de úgy néz ki,hogy saját maguk is a legnagyobb fájlmegosztók közé tartoznak...

Hirdetés

A torrent olyan elven működik, hogy a rendszeren belül minden letöltött anyag bárki számára elérhetővé válik a letöltést végző számítógépen a sávszélesség optimális kihasználására és a terhelés megosztása érdekében.

Az amerikai Torrentfreak blog jelentéséből kiderül, hogy a BitTorrent Scaneye elemző segítségét használva, a hollywoodi stúdiók statikus IP-címet vizsgálva nézve

kínos eredmények születtek: A 

Disney, a Fox, a Sony, a Warner Bros. és a Paramount maga is osztott meg tartalmat a torrenthálózatokon. Valószínűleg olyan figyelmetlen alkalmazottaknak köszönhetően, akik saját PC-iken a fájlmegosztó szolgáltatások előtt nyitott tárhelyeken helyeztek el oda nem való tartalmat. Sőt, a filmstúdiók számítógépein konkurens filmgyárak filmjeinek kalózmásolataira is rá lehetett találni.

A Paramount IP címein található például olyan Lionsgate sikerfilm, mint pl. Az éhezők viadala vagy a Warner Táncoló talpak 2 című filmje. A Warner gépein megtalálhatóak voltak többek között A feláldozhatók 2, a Sony gépein pedig Fox által készített Jégkorszak 4-e.

Ez az elemzés a filmstúdiókat nemcsak kényelmetlen, de nehezen védhető helyzetbe is hozta, így a "csak kalózmásolatok után nyomoztunk"-szöveg teljes mértékben hiteltelenné vált.

A filmstúdiók IP címei mellett zeneipari cégek és számos ország kormányzati szervei is gondban lehetnek, ilyen pl. az amerikai igazságügyi minisztérium, a német Bundestag vagy a brüsszeli Európai Parlament is.

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.