Hirdetés

A Kong: Koponya-sziget rendezője élőszereplős Gundam filmet készít a Netflixre

|

Óriásszörnyek pipa, jöhetnek hát az óriási robotok.

Hirdetés

A kaiju filmek rajongói egy életre megjegyezték Jordan Vogt-Roberts nevét, aki a 2017-es Kong: Koponya-szigettel véghez vitt bravúrja után hamarosan egy újabb legendás franchise-t vehet kezelésbe. A Netflix és a Legendary ugyanis nemrégiben bejelentették, hogy élőszereplős adaptációt készítenek az 1979 óta töretlen népszerűségnek örvendő Gundam című anime alapján, szorosan együttműködve a franchise-t megalkotó japán Sunrise Animation Studiosszal. Mint az a bejelentésből kiderült, a mozi rendezői feladatait Jordan Vogt-Roberts fogja ellátni, míg a forgatókönyvért az elismert képregényíró Brian K. Vaughan (Y: Az utolsó férfi, Saga, Runaways) lesz felelős.

Hirdetés

A mára valódi multimédia franchise-ként felfogható IP a televíziós pályafutása mellett az animációs filmek, mangák, regények, na és persze videojátékok világában is megtalálta a maga közönségét. A Universal Century-ben játszódó történet szerint az emberiség a túlnépesedés továbbra is fennálló problémája miatt kénytelen volt meghódítani a világűr végtelenjét, megannyi emberi kolóniát létrehozva. Ennek hatására természetesen idővel itt is felütötte fejét a véres polgárháború a függetlenségre vágyó kolóniák és a föld között, melyet mindkét oldal óriási robotokkal, úgynevezett Mobile Suitokkal igyekszik megvívni.

Vogt-Roberts a Gundam mellett egy a Sony égisze alatt napvilágot látó, Oscar Isaac főszereplésével érkező Metal Gear Solid mozin is ügyködik, ám igencsak valószínű, hogy Isaac szoros időbeosztása miatt - aki jelenleg éppen Budapesten forgatja a Disney+-os Moon Knight szériát - ez utóbbi projekt csak valamikor a Gundam mozi után fog elkészülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.