Hirdetés

A legkisebb Bosszúálló: Hangya - Karakter ismertető

|

Mint ahogy nem rég megírtuk, a Marvel megerősítette, hogy megfilmesíti a Hangya-képregényt. A bemutató időpontja sajnos még messze van, 2015. november 6. Érdekesség, hogy ez a Bosszúállók 2 után lesz, a harmadik fázisban.

Hirdetés

A szérumot önmagán tesztelve, egy rovar méretére zsugorodott és csapdába esett egy hangyabolyban. Hangyák üldözték egészen addig, amíg meg nem menekült és vissza nem nyerte eredeti méretét. A hangyabolyban esett kalandon felbuzdulva, tanulmányozta a hangyákat és kommunikációjukat, készített egy „kibernetikus sisak”-ot, egy védőruhával egyetemben. Miután ezek segítségével orosz kémeket győzött le, folytatta a gonosz üldözését, mint Hangya. Hank ezután erőt adott Janet Van Dyne-nak, hogy legyen partnere, mint a Darázs és ők is alapító tagjai voltak a Bosszúállóknak.

Nem sokkal ezután Hank felfedezte, hogyan növelheti meg méretét, és felvett egy új személyazonosságot, Óriást, míg a növekedéssel járó megerőltetés arra késztette, hogy visszavonuljon a hős munkától és Darázs is követte őt. . Hank később készített egy robotot, saját agymintáját használva mintaként mesterséges intelligenciának. A robot mégis ellene fordult, s visszatért mint a gonosz Ultron(ismertető lejjebb), ami időközben a Bosszúállók egyik leghalálosabb ellenségévé vált.


Hank sok évig szerette Janet-et, de nem tudta rávenni magát, hogy feleségül vegye. Amikor véletlenül különböző kémiai gázok hatásának volt kitéve, létrejött egy másik személyisége: Fullánk (Méreg tüskéket hordott magánál, amelyek gyorsan ható idegbénítót tartalmaztak.) Azt állítva, hogy megölte Hank-et, Fullánk elrabolta Janetet és megkérte a kezét,de Janet rájött, hogy Fullánk valójában Hank és végül elfogadta a házassági ajánlatot. Ezután Hank visszavonult mint Óriás,de Fullánkként tovább harcolt a bűn ellen. Még áldását is adta Scott Langnek, aki Hank régi felszerelését használva lett az új Hangya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hank visszatért tudományos kutatásaihoz, de hamarosan extrém feszültség és depresszió hullámok törtek rá. Kudarcként látta saját magát. Elkezdett bántóan beszélni Janettel. Kétségbeesve hogy igazolja magát, újra csatlakozott a Bosszúállókhoz. Visszatérés utáni első harca folyamán azonban Fullánk hátba lőtte egyik ellenfelüket, miután Amerika Kapitány már megnyugtatta.

Kapitány úgy érezte, kötelessége, hogy vádat emeljen Fullánk ellen, hiszen ártatlanok nem eshetnek áldozatul akcióiknak. Súlyos idegösszeomlástól szenvedve, Hank tervezett egy robotot, ami megtámadja majd a tárgyalást. Adott a robotnak egy titkos gyenge pontot, amit a legyőzésére akart használni, arról álmodozván, hogy tisztázza magát a Bosszúállók szemében. Amikor Darázs tiltakozott terve ellen, brutálisan megverte őt. A tárgyaláson a terve visszafelé sült el és a robot meg is ölte volna, ha Darázs nem pusztítja el. Mivel terve kiderült, Hank szégyenkezve hagyta el a csapatot, kirúgták a Bosszúállóktól és Janet is elvált tőle.

Később Hank egyik legnagyobb győzelmét saját robotja, Ultron ellen könyvelhette el,amikor Óriásként szabadjára engedte az évek alatt felhalmozódott dühét, brutálisan ütlegelve a robotot, amíg a vibránium feloldotta Ultron fémtestét, ezzel megölve őt. Hank ezután újra felvette a Fullánk kódnevet, remélve, hogy helyreállíthatja megtört hírnevét, visszatért az aktív szolgálathoz a Bosszúállókhoz, meg is kérte ismét Janet kezét, de ő nemet mondott, félve, hogy egy nap ismét összeroppanhat a nyomás alatt. 

Ultron:

 

Ahogy fentebb volt, Dr. Henry Pym, békés céllal hozta létre, ám Ultron öntudatára ébredve őrült ámokfutásba kezdett és létezésének elsődleges irányelveként az emberi faj leigázását és behódoltatását tűzte ki. Az első, kezdetleges Ultron modell még a tankokon látott lánctalpak segítségével közlekedett és két csökevényes fém-karral volt felszerelve. Pym, hogy értelemmel lássa el robotját, lemásolta saját idegi hálózatát és bináris kódokká alakítva ez lett a robot alapprogramja. Azonban a robot így nemcsak Pym hihetetlen intelligenciáját, hanem az emberekre jellemző mentális labilitást is programozása részévé tette, anélkül, hogy a lelkiismeret kialakult volna benne. Pym, már Ultron első aktiválásakor rájött, milyen hatalmas hibát követett el akkor, amikor egy robotnak emberi intellektust adott, mert a szintetikus lény kezdettől gyűlöletet táplált „apja” és az egész emberi faj iránt. Ultron hipnotikus sugarait vetette be Pym ellen és kitörölte emlékeit a robotról, és a labor elhagyására utasította.  Pym teljesítette a parancsot, és magára hagyta Ultront, aki azonnal önmaga fejlesztésébe kezdett. Az ötödik módosító folyamat után, Ultron-5 úgy érezte készen áll arra, hogy beteljesítse végzetét, leszámoljon a Bosszúállókkal és rabszolgasorba taszítsa az emberiséget.


Később, ahogy Pym-ben, úgy Ultron-ban is felébredt a vágy arra, hogy elkészítsen egy mesterséges lényt és ez a módosított android később fellázadt Ultron ellen és Vízió álnéven még az Bosszúállók közé is felvételt nyert.

A Vízióval vívott küzdelem után, Ultron súlyos károkat szenvedett, és tudatát, az Ultron-6 nevű géptestbe ültette át, amelyet adamantiumból, a Marvel Univerzum legkeményebb szuper féméből készített. De a Bosszúállók egy következő csata alkalmával, csellel rávették Ultront, hogy aktiválja önmegsemmisítő mechanizmusát, és ez a géptest is felrobbant, csak Ultron feje maradt meg belőle. Ultron azonban újra feltámadt, mikor Tony Stark tudományos céllal újjáépítette. De megint megfékezték és Sólyomszem egy forró adamantiummal teli tárolóba taszította Ultront, amely megszilárdulva törhetetlen börtönné vált.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.