Hirdetés

A Matrix Resurrections igazából az első rész közvetlen folytatása lenne?

|

A hivatalos szinopszis alapján legalábbis úgy tűnik, hogy kukázzák a kánonból a hányattatott sorsú Újratöltvét és Forradalmakat.

Hirdetés

A héten végre megkaptuk a Matrix Resurrections névre hallgató Mátrix fejezet első előzetesét, mely látványvilágból csillagos ötösre vizsgázott, még ha a történetről nem is mesélt sokat - ami nem feltétlenül baj. A sokáig csak Mátrix 4 néven ismert projekt azonban lehet, hogy csupán megvezetés volt, és azt a 4-es számot ki lehetne cserélni egy 2-esre. Mégis hogyan?

A potenciális magyarázat a hivatalos szinopszisban rejlik, mely két bekezdésben taglalja a Matrix Resurrections helyét a franchise-ban. Mindkét bekezdés első mondatában fogalmaztak úgy, melyek igazolhatják a soft reboot hívők gyanúját, miszerint az 1999-es eredeti Mátrix film közvetlen folytatását fogjuk látni idén decemberben.

Hirdetés

"A Matrix Resurrections az első Mátrix filmben megalapozott történet folytatása. … 20 évvel az első film után, a franchise mely meghatározta a századforduló popkultúráját visszatér egy folytatással, mely egyben az eredeti film kibővítése is."

Elég kétértelmű megfogalmazás, melyben gyanúsan kapaszkodnak az 1999-es eredeti filmbe - ez viszont a folytatások fogadtatásának tükrében nem feltétlenül egy elhibázott marketingstratégia. Mindenesetre, ha tényleg egy soft rebootot kapunk, tehát nem az egész szériát, csupán néhány részt törölnek a kánonból, azzal könnyen megmagyaráznának a filmben olyan alapvető kérdéseket, mint hogy hogyan térhet vissza Neo (Keanu Reeves) a Forradalmak eseményei után.

Ezzel a soft reboottal már a Terminator és a Halloween franchise-ok is próbálkoztak, melyek felemás sikert arattak a kritikusok és a nézők körében. Ti örülnétek, ha kikerülnének az Újratöltve és Forradalmak filmek a Mátrix kánonjából?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.