Hirdetés

A Mr. Robot készítője a korai filmtörténelem legdrágább filmjéből farag sorozatot

|

Fritz Lang 1927-es Metropolisa kap feldolgozást, ami az Apple TV+-ra fog érkezni.

Hirdetés

Mai napig vita tárgya, hogy Fritz Lang 1927-ben elkészült némafilm klasszikusa, a Metropolis valójában milyen sokba került mai pénznemekben átszámítva. Az viszont kevésbé vitatott, hogy Lang korát megelőzve tudott egy igazán provokatív, autentikus sci-fi filmet készíteni, melynek minőségi kópiáit viszont igazán nehéz beszerezni.

Hirdetés

Az eredeti film kuriózumos jellegét nem, de a történet széles körben való bemutatását már orvosolni tudja a Mr. Robot készítője, Sam Esmail által fejlesztett sorozat, mely az Apple TV+ előfizetői számára lesz elérhető. Esmail a Mr. Robottal már bizonyította, hogy milyen ügyesen lavírozik az érdekfeszítő, de politikai aspektusokkal átitatott sztorikban, és a Metropolis adaptálása legalább akkora kihívás lesz, ha nem nagyobb, mint a széria, mellyel a neve összeforrt.

A Metropolis forrásául alapuló könyvet egyébként Fritz Lang felesége, Thea von Harbou írta. A film egy óriási metropolisz világát mutatta be, ahol a felhőkarcolók tetején a társadalmi elit és a politikusok lakoztak, míg az épületek alján a munkásosztály próbálta túlélni a mindennapokat. A város mesterének fia megelégedve ezt az igazságtalan berendezkedést, csatlakozik a munkásokhoz, hogy megteremtse a hidat a két társadalmi réteg között egy gyümölcsözőbb jövő érdekében.

Egyelőre nincs premierdátuma a projektnek, de 2023-nál hamarabb ne várjunk az érkezésére. Akinek addig is elvonási tünetekkel birkózna, annak a Netflixre érkező Leave the World Behind című filmet ajánljuk, melyet Esmail rendezett Ethan Hawke-kal a főszerepben. Emellett a Gaslit szériánál executive produceri feladatokat is ellátott, mely a Watergate botrányt fogja elmesélni Julia Roberts és Sean Penn közreműködésével.

Ti látáttok egyébként az 1927-es Metropolist? Szerintetek megérett az idő, hogy kapjon egy kortárs adaptációt?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.