Hirdetés

A NatGeo új sorozata Drakula legendájának is utánajár

|

A világ talán leghíresebb vámpírja már többször is megelevenedett a szemünk előtt, hamarosan azonban a mögötte álló legendáról is felfeslik az igazság.

Hirdetés

Drakula figuráját egy ír szerző, Abraham "Bram" Stoker teremtette meg és Lugosi Béla tette felejthetetlenné, bár azóta láthattuk már több adaptációban is (az egyik legutóbbi feldolgozás a BBC és a Netflix koprodukciója volt Claes Bang főszereplésével). Habár Stoker műve a fantázia szüleménye, főhősét egy valós személyről, Karóbahúzó Vlad havasalföldi fejedelemről mintázta.

Hirdetés

A NatGeo Elátkozott helyek atlaszában című sorozatában Sam Sheridan író-kalandor a világ sötét, elátkozottnak tartott helyére is ellátogat, és utánajár a híres legendák igazságtartalmának. A magyar NatGeo-n december 19-én 21 órakor induló műsorból többek között kiderül az, hogy miért kapta Vlad a karóbahúzó nevet, tényleg emberek ezreit húzatta-e karóba, járt-e vajon Stoker Romániában, továbbá az emberek hisznek-e a boszorkányokban és tényleg létezett-e Drakula?

Ti meg fogjátok nézni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.