Hirdetés

A Ne nézz fel ikonikus jelenete megidéződött az Egyesült Királyság egyik műsorában

|

Jennifer Lawrence vészjósló közleménye helyett ezúttal John Hammond meteorológus figyelmeztetését próbálta elhessegetni a műsorvezető.

Hirdetés

A Netflix tavaly karácsony környékén jelentette meg Adam McKay szatíráját, a Ne nézz felt, melynek egyik legikonikusabb jelenete az volt, amikor Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence párosa bemennek a reggeli hírműsorba, hogy figyelmeztessék az embereket egy közelgő meteorbecsapódás veszélyére. A téma fontosságát azonban a műsorvezetőt alakító Cate Blanchett igyekezett tompítani vicces közbeszólásokkal, amire Lawrence karaktere érthetően kifakad.

Hirdetés

Alig hét hónappal később lényegében egy hasonló szituáció játszódott le az Egyesült Királyságban a GB Newson, aminek vendége John Hammond meteorológus volt. A műsorvezetők az akkor még baráti, 20 fokos időjárásról faggatták a szakembert, aki azonban nem tudta megállni, hogy ne figyelmeztesse a nézőket a következő hétre esedékes hőhullámra, mely akár halálos áldozatokat is szedhet. A műsorvezető reakciója? "Szeretném, ha boldogok lehetnénk az időjárás miatt." A hölgy ennél a pontnál nem húzta be a kéziféket, és vészmadárnak titulálta a meteorológusokat, valamint azzal az érveléssel jött, hogy mindig is voltak melegebb időszakok az ország történetében. Hammond igazi hidegvérről tanúskodva nem kapta fel a vizet a primitív hozzászólás kapcsán, majd kifejtette, hogy a mérések kezdete óta sosem volt még 40 fokos hőség az Egyesült Királyságban, és részletekbe belemenően fejtette ki, milyen hatással lehet ez a hőmérséklet az infrastruktúrára.

A műsornak gyorsan híre ment, a leleményes nézők pedig össze is vágták a két jelenetet egymás mellé, hogy még szembetűnőbb legyen a hasonlóság. A meteorológus esete McKayhez is eljutott, aki szintén hozzászólt, kifejezve sajnálatát, hogy az USA-ban még csak esély sincsen hasonló példákra, mivel klímaaktivisták vagy klímatudósok sem lehetnek vendégek hírműsorokban. 2022-ben tehát még aktuálisabb a Ne nézz fel üzenete, mint valaha.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.