Hirdetés

A Ne nézz fel! rendezője élvezi a filmje megosztó jellegét

|

Adam McKay üdvözli, hogy a katasztrófafilmbe oltott szatírájáról mindenkinek megvan a maga véleménye.

Hirdetés

Adam McKay tavaly decemberben a Netflixen megjelent filmje, a Ne nézz fel nemcsak a nézőknél, hanem a kritikusoknál is megosztóra sikeredett. A katasztrófafilmként tálalt politikai szatíra szinte mindent elmondott a 2021-es jelenünkről, ami ennek megfelelően másképp csapódott le a különböző táborokban. McKay-t azonban egyáltalán nem zavarja ez a megosztottság, amit a filmjével sikerült elérnie. 

Hirdetés

Az IndieWire-nak adott interjújában vallotta be, hogy mennyire üdvözli a különböző reakciókat a Ne nézz fel! kapcsán, bár akadnak olyan meglátások is, amik egyszerűen nevetségesek.

"Az egyetlen ok, amiért megcsináltam a filmet, hogy amikor az emberek megnézik azt, és teljesen kikészülnek a látottaktól, akkor általában mintha jobban reagálnának a történtekre. Valaki rá is ugrott erre, és azt mondta, "szóval azt mondod, hogy ha nem tetszik a filmed, akkor nem érdekel minket a klímaválság", ami egyszerűen nevetséges. Nincs emberi lény, aki ilyet mondana. Nevetnem kell, mert igazából a filmben is ugyanezt látjuk. Hirtelenjében ott tartottunk, hogy én megtiltottam a kritikusoknak, hogy bármit is mondjanak, ami természetesen nem igaz. Nagyon is fontos, hogy legyen vita (a filmről), és hogy legyenek elhivatott kritikusaink. Sosem látott időket élünk, és a történeteink is részesei ennek. Az emberek utálhatják vagy szerethetik azokat, mehet az adok-kapok. De ettől még üdvözöljük a negatív visszajelzéseket is. Igazából szerintem ez tényleg remek, ahogy az emberek harcolnak a véleményükért és amilyen elkötelezettek az irányukban."

McKay véleménye erősen egybecseng Ridley Scott napokban adott interjújával, melyben a másik direktor legenda kifejtette, hogy mennyire károsak tudnak lenni a szimplán pozitív kritikák. Amire McKay és Scott is igyekszik rávilágítani az egyre polarizáltabb világot, hogy teljesen rendben van, ha nem mindenki ért velünk egyet, ettől még lehet kulturált diskurzusokat folytatni egymással. Sőt, igazából pont az ellenkező véleményekből tudunk még többet tanulni.

Ti szerettétek vagy utáltátok a Ne nézz fel!-t?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.