Hirdetés

A Neoton Família dalaival készül a következő nagy magyar zenés mozifilm

|

A Neoton Família volt a hetvenes-nyolcvanas évek legnépszerűbb hazai popegyüttese, amely most az ABBA "sorsára jut", ugyanis legnépszerűbb dalaikból válogatva elkezdték fejleszteni a legújabb magyar zenés filmvígjátékot.

Hirdetés

A 2008-ban bemutatott Mamma Mia, majd az első film sikerét felülmúló, 2018-ban mozikba került Sose hagyjuk ABBA! alcímet viselő második rész is megmutatta, hogy a jól elkészített, remek színészeket felvonultató, kétórás zenés montázsfilmnek (azaz a jukebox musicaleknek) a mai napig van létjogosultsága. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy 2018-ban a magyar mozik a legtöbb jegyet a Mamma Mia folytatására adták el (573 ezret), így a film megelőzte az év nagy slágerét, a Bosszúállók: Végtelen háborút (572 ezer) is.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy ehhez a sikerhez kellenek az olyan népszerű zenék, amelyeket minden generáció ismer és titkon, de kívülről is tudja azok dalszövegeit. Ami pedig a világnak az ABBA, az nekünk a Neoton Família. A népszerű popegyüttes dalait a mai napig játszák a rádiók, éneklik a tehetségkutatókban és a különféle esztrádműsorokban, sőt a frontasszony, Csepregi Éva sem vonult még vissza. Így minden esélye megvan a következő zenés magyar filmtervnek, hogy a szintén sikeres Made in Hungária (2009) nyomdokaiba lépjen.

A Nemzeti Filmintézet mostani döntésének értelmében 2 és félmillió forintos forgatókönyv-fejlesztési támogatást ítélt meg a Szép nyári nap munkacímű filmterv fejlesztésére - számolt be a Filmhu. A Neoton slágereire építő jukebox musical nem lesz példa nélküli, ugyanis akárcsak anno a Mamma Mia alkotói, a Szép nyári nap készítői is egy már kipróbált alapra, egy színházi produkcióra építenek. Böhm György és Korcsmáros György 2009-ben bemutatott és az Operettszínházban 2016-ig zajos sikerrel futó Szép nyári nap című musical alapján készült ugyanis most az azonos elnevezést viselő mozifilm Fazekas Csaba (író-rendező), valamint Osváth Gábor és Zachar Gábor (producerek) vezetésével.

A színdarab története az 1973-as években játszódik és ízig-vérig magyar történet. Szereplő ugyanis középiskolás diákok, akik egy szép nyári napon "önkéntesen" utaznak el a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Korán kelés, reggeli torna, és munka a paradicsom-feldolgozó üzemben, sivárnak ígérkező, ám annál fárasztóbb szünidőnek néznek elébe az ifjak, ám a szúrós tekintetű tanárnő és az üzemvezető felügyelete ellenére ők szórakozni akarnak. Táncolnak, énekelnek, ugratják egymást és ahogy az lenni szokott, pont azok szeretnek egymásnak, akiknek "nem kellene". "A Szép nyári nap, húsz évvel a rendszerváltás után, közelmúltunkban nosztalgiázik, s mindemellett egy igazi forró retrobuli!" - írják a színdarab hivatalos leírásában.

A Filmhu szerint amennyiben a gyártási támogatást is megítélik a készülő produkciónak, akkor leghamarabb jövőre kezdhetik meg a Szép nyári nap forgatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.