Hirdetés

A Netflix vásárolta meg a Testről és lélekről forgalmazási jogait

|

Enyedi Ildikó keserédes szerelmes filmje egyúttal jó eséllyel pályázik arra, hogy felkerüljön az Oscar-jelöltek listájára.

Hirdetés

A nálunk idén februárban bemutatásra került film valósággal bővelkedik elismerésekben:  elvitte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét, majd a FIPRESCI-t (filmkritikusok nemzetközi szövetségének díja), illetve a Sydney Filmfesztivál fődíját is megkaparintotta magának, a sornak pedig itt vége is szakadhatna, és már ez is szép teljesítmény volna, de a sikerszéria java még csak most jön. 

Hirdetés

Enyedi Ildikó tizennyolc éves hiátus után rendezett filmjének külföldi forgalmazási jogait ugyanis nem más, mint a méltán népszerű streaming-szolgáltató, a Netflix vásárolta meg magának. Ez annyit tesz, hogy a világ több pontján (így az Egyesült Államokon kívül még Dél Afrikában, Indiában, Afganisztánban, Dél-Amerikában, stb.) általuk válik majd elérhetővé a film, gondját viselve annak, hogy minél többekhez eljusson az alkotás üzenete. És ha ez még nem volna elég, november 16-án a Golden Globe-szavazóknak is levetítik a művet Los Angeles-ben, majd pedig indul a Legjobb külföldi filmnek járó Oscarért is (reméljük, hogy felkerül a jelöltek listájára). 

Egy olyan szeretetteljes film, mint a Testről és lélekről, mely hatalmas empátiával viseltetik főszereplői iránt, értelemszerűen minden figyelmet és szeretetet megérdemel: meglehet, hangvétele szokatlan és elsőre elidegenítőnek hathat, mindenképpen érdemes látnivaló. Jó látni azt, hogy ezt a Netflix is észrevette és bevállalta a forgalmazását. Egyúttal pedig reméljük, ez a sikerszéria ad egy nagy löketet és inspirációt Enyedi Ildikó rendezőnőnek arra, hogy minél hamarabb készítsen egy újabb filmet. 

[A Testről és lélekről főszereplői között találhatjuk Borbély Alexandra és Morcsányi Géza mellett Tenki Rékát és Nagy Ervint is, a filmről írott kritikánkat pedig ide kattintva olvashatjátok el.]

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.