Hirdetés

A Netflixre készül animációs film a Nimona című képregényből

|

Az ND Stevenson képregényéből forgatott, hányattatott sorsú animációs film a Netflix szándékai szerint 2023-ban fog debütálni.

Hirdetés

ND Stevenson magyarul is olvasható, sajátos techno-fantasy hibrid világban játszódó Nimonája maradéktalanul elnyerte a kényesebb-érzékenyebb témákra nyitottak tetszését. A mesekönyvekhez illő, karakterközpontú-minimalista grafikai stílusa dacára egyebek mellett az identitás, a bizalom és a gonoszság mibenlétének kérdéskörét is érintő alkotás sikerét jól mutatja, hogy már 2015-ben megkezdődtek a filmátirat munkálatai. Azonban a készítői elmondása alapján már hetvenöt százalékban kész mű végül nem nyerte el a Disney illetékeseinek a tetszését, akik a hírek szerint meglehetősen vonakodtak az LGBT+ főhősöktől. 

Hirdetés

Most viszont úgy néz ki, hogy a Netflixnek hála, a leginkább a Kémesítve című animációs filmről ismert Nick Bruno-Troy Quane duó egész estés adaptációja mégis megjelenhet majd. A projekt munkálatai év elején kezdődtek meg az Annapurna támogatásával. 

A jelenlegi tervek szerint a címszereplő alakváltó teremtmény hangját Chloë Grace Moretz (Ha/Ver, Engedj be!) kölcsönzi. Míg az életét az őt kitaszító lovagok elleni harcra feltevő Lord Bitangfőt Riz Ahmed (A fém hangja, Zsivány Egyes) szólaltatja meg. Bitangfő egykori szerelmét, egyben az Intézménynek nevezett csoport bajnokát pedig Eugene Lee Yang (Brooklyn 99, Classified) hangja kelti életre. Íme az első kép az adaptációból:

Ti meg fogjátok nézni a Nimonát?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.