Hirdetés

A PETA-nak problémája akadt a Vaják szörnyeivel

|

A vitatott megmozdulásaikról elhíresült állatvédő szervezet most a Vaják 2. évadán szeretne fogást találni.

Hirdetés

Hangzatos címmel adott ki közleményt a PETA, amelyben a nemrég bemutatott Vaják 2. évadának "szörnyproblémájára" igyekeznek felhívni a figyelmet. Azt eddig is sejtettük, hogy a magukat állatvédelmi aktivistának kikiáltó szervezetnél nem mindenki van a helyzet magaslatán, de az azért talán túlzás, hogy a Netflix fantasy sorozatában látott szörnyek jogaiért szálljanak harcba. Gyengébbek kedvéért mondjuk, hogy egyikük sem létező bestia, még ha némelyik kifejezetten élethűnek is tűnik.

Hirdetés

Mondhatni szerencsére ennyire azért a PETA-nál sem gurult el a gyógyszer, csupán ügyesen forgatták a szavakat, hogy felhívják a figyelmet a széria valódi szörnyetegeire, magukra az alkotókra. Van ugyanis a PETA-nak egy állatjogi felelőse Lauren Thomasson személyében, aki kifejezetten a filmes és televíziós jogsértéseket vizsgálja és aki szerint most a Vaják 2. évada súlyos hibát vétett. Thomasson a következő közleményt tette közzé.

"A Netflix Vaják sorozatának szörnyproblémája van, méghozzá az, hogy a producerek szörnyűséges módon használtak ki egy élő lemurt, mókusmajmokat és egyéb állatokat, ahelyett, hogy modern és emberséges számítógépes effekteket használtak volna. A szórakoztatóipar többségében idejekorán választja el ezeket az állatokat az anyjuktól és megfosztja őket az olyan természetes cselekvéseiktől, mint a felfedezés, párválasztás, utódok nevelése és gyűjtögetés. Éppen ezért a törődő nézőknek ki kellene hagyniuk a Vajákot és helyette olyan filmeknek és sorozatoknak adják meg a jussukat, amikben csakis önszántukból színészkedő emberek láthatóak."

Félreértés ne essék, mi is szentül hiszünk az állatvédelem fontosságában. Azonban mint korábban oly sokszor, most is úgy tűnik, hogy a PETA-t jobban érdekli, hogy a figyelem központjában legyenek és valódi bizonyíték nélkül állítják azt, hogy a képernyőn látott állatok rossz körülmények között kerültek volna oda.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.