Hirdetés

A Shang-Chi rendezője szívesen visszatérne a folytatásra is

|

A rendező számára meglehetősen pozitív élmény volt a forgatás.

Hirdetés

Természetesen, ha már Marvel-filmről van szó, akkor egyből feltevődik a kérdés, hogy a főszereplő karaktert mikor, melyik filmben láthatjuk legközelebb, illetve hogy a filmnek lesz-e folytatása? Tekintve, hogy a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája kellően jól teljesített a mozipénztáraknál (és elnézve a stáblistás jeleneteket), utóbbi nem is lehet kérdés, az első rész rendezője pedig nyilatkozott is ez ügyben, hogy ő miképpen érez a dolgot illetően. 

Hirdetés

Destin Daniel Cretton, mielőtt belépett volna a "nagyok" klubjába a Marvel-filmmel olyan filmekkel örvendeztette meg a filmrajongókat és kritikusokat, mint az Átmeneti állomás, vagy éppen A kegyelem ára. Most pedig, egy öles lépéssel szépen a blockbusterek világában találta magát, ahol azért már mások a játékszabályok. A Movieweb nevű filmes oldalnak nyilatkozván a rendező beszélt arról, hogy eleinte bár félt attól, milyen érzés lesz számára egy ilyen nagy film levezénylése, de meglepően jó élmény volt végül. 

Tulajdonképpen megmondtam az ügynökömnek, hogy nem akarok csinálni ilyen jellegű filmeket. Tudtam ugyan, hogy karrieremnek egy olyan pontjára értem, ahol az ügynököknek könnyű ebbe az irányba terelni engem, de nem éreztem azt, hogy erre szükségem lenne. Részben félelem miatt. Féltem attól, hogy elveszítem a kreatív irányítást.

Ez egy teljesen jogos félelem, hiszen egy ilyen nagy pályán játszani valóban sokszor azzal jár, hogy elveszíti az ember a saját hangját és azt csinálja, amit fentről, a produceri székekből mondanak neki. Másrészről azért ha volt is ellenpélda a Marvel történetében (például Edgar Wright és a Hangya esete), általában a rendezők dicsérni szokták ezt illetően a stúdiót és nem nagyon szoktak panaszkodni arra a bizonyos kontrollra. Végül - elmondása alapján - Crettonnak is jól sült el a helyzet és a forgatás rendkívül pozitív volt számára. Kiemelte többek között azt, hogy egy olyan csapattal tudott együtt dolgozni, akik megfelelően tudtak egymással kollaborálni és azt sem érezte hátráltató tényezőnek, hogy alapvetően lassabban, ráérősebben dolgozik, mint az átlag. Sokkal izgalmasabb produkciónak élte meg, mint amire számított. 

Szóval mindenképpen újracsinálnám. 

- zárta sorait, ez pedig elég egyértelmű utalás arra, hogy ha netán szeretnének egy második részt, ő aztán benne lenne a dologban és szíves örömest levezényelné azt. A film az első három napján az államokban 71 milliót hozott össze, világszerte pedig eddig összesen 140 millió dollárt. Hozzá kell az előzőhöz tenni azt, hogy ezzel az összeggel szépen letaszította trónjáról a 14 évvel ezelőtt bemutatott Rob Zombie Halloweenját, amely eddig tartotta az ebben az időszakban vetített filmek bevételi listáját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.