Hirdetés

A Marvel vagy a Fox birtokolja a Skrullokat?

|

James Gunn, A galaxis őrzői filmek rendezője határozott választ adott arra, hogy melyik stúdió birtokolja jelenleg a gonosz idegen faj, a skrullok jogait.

Hirdetés

A Marvel nem volt mindig olyan sikeres, mint napjainkban. Tény, hogy már a kezdetektől az egyik legnépszerűbb képregénykiadóként tartják számon, de az út a csúcsig elég rögös volt, ami bizonyos veszteségekkel járt. Ezen bizonyos veszteségek közé tartozik az, hogy amikor a Marvel jó néhány évvel ezelőtt a teljes csőd szélén állt és úgy tűnt, mindennek vége, arra kényszerültek, hogy különböző stúdióknak adják el népszerű karaktereik megfilmesítési jogait. Mindez elkerülhetetlen volt, de manapság sajnos nem kevés fejfájást okoz mind a rajongóknak, mind pedig számukra.

Hirdetés

A Marvel Studios-t, a FOX-ot és a Sony-t leszámítva senki sem tudja biztosan, ki mit birtokol, de azt igen, hogy van egy bizonyos szürke terület olyan karakterekkel, akiket a stúdiók közösen használhatnak filmjeikben. A Marvel és a Sony Pókembert és a vele járó fontos figurákat tudják ebben a közös részben, a Marvel és a FOX pedig Higanyszálat, Skarlát Boszorkányt, valamint a skrullokat, mint az James Gunn rendezőnek hála a napokban kiderült. Egy rajongó megkérdezte tőle Twitteren, hogy "Miért van az, hogy a kree rendelkezésre áll, de a skrullok a FOX-nál vannak?" James így felelt:  

A rendező valószínűleg igen jártas a szakmai ismereteknek hála abban, hogy mely karaktereket birtokolja vagy nem birtokolja a Marvel jelen pillanatban. Biztosan futott bele olyanokba, akiket nem tudott felhasználni A galaxis őrzői filmekben, így szerencsére nemcsak, hogy tisztában van a részletekkel, de erősen jelen is van a közösségi médiában, így ilyen fontos dolgokra kaphatunk válaszokat. James azt is tisztázta, hogy a FOX-nál csak adott skrullok vannak teljes mértékben, mint például a Szuper Skrull, aki a Fantasztikus Négyes képességeit egyszerre birtokolja.

Azok számára, akik esetleg nem lennének olyan naprakészek a Marvel Comics történelmét illetően, a skrullok egy alakváltásra képes idegenekből álló faj, akik egy királynőt követnek és számtalan különböző konfliktusuk volt az idők során kedvenc hőseinkkel. A legjelentősebb ezek közül egy nagyobb képregényes esemény, a Titkos Invázió volt, amelyben a skrullok lassan elárasztották a Földet hősök alakját felvéve, ezzel pedig rengeteg paranoiát és belső viszályt okoztak. Tekintve, hogy a FOX teljes mértékben birtokol néhány kulcskaraktert a skrullok közül, ez megnehezítené a Marvel Studios számára a történet adaptálását, de biztosan meg tudnák oldani bizonyos változtatásokkal, mégis megtartva az alapsztorit, ahogy a Polgárháború esetében is tették. Már tudjuk, hogy a Végtelen Háború zárja 2019-ben a harmadik fázist, de a Titkos Invázió egy olyan esemény, amire a Marvel bátran építkezhetne a későbbiekben. Végezetül egy nagyszerű ábrát csatolnánk ide, ami a filmes jogok jelenlegi helyzetét szemlélteti: 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.