Hirdetés

A Skywalker kora részletesebb magyarázatot adott volna Palpatine visszatérésére

|

De miért végezték be ezek a jelenetek a vágóasztalon?

Hirdetés

A Star Wars: Skywalker kora bemutatóját megelőző hónapokban számtalan merész elmélet keringett az interneten azzal kapcsolatban, hogy J.J. Abrams mégis mivel fogja magyarázni Palpatine visszatérését, aki hosszú évekkel ezelőtt köztudottan a Halálcsillag mélyén végezte Darth Vader keze által. Erre a sokakat foglalkoztató kérdésre végül a film megtekintése sem adott konkrét magyarázatot, és ugyan a film vágója, Maryanne Brandon sem tisztázta, miként tevékenykedett a Sith nagyúr ennyi éven át a háttérben, de azt mindenesetre megtudhattuk, hogy az eredeti tervek szerint ennél azért részletesebben megismertük volna a történetet.

Hirdetés

"Ez egy meglehetősen kényes egyensúly volt, ezért sokat töprengtünk rajta, hogy mennyi mindent akarunk felfedni. Bizonyos jeleneteket eléggé megváltoztattunk oly módon, ahogy a közönség elé szerettük volna tárni őket. Végül sokkal kevesebb információt árultunk el, mint amennyivel kezdtük."

Brandon a HuffPostnak adott interjújában árulta el, hogy valóban leforgattak olyan jeleneteket, amelyek elmesélték volna Palpatine visszatérésének körülményeit, de ezek a vágóasztalon végezték a túl sok expozíció elkerülése végett. A fentieket követően arra is bővebb indoklást adott, hogy végül miért szabadultak meg a szóban forgó magyarázattól:

"Eredetileg egy kicsit több információ volt arról, mi tartja őt életben. De úgy érződött, mintha túlságosan eltérnénk a témától. Így is rengeteg információ és rengeteg karakter van a filmben, mi pedig azt akartuk, hogy a közönség rájuk összpontosítson. Azt hiszem, nem akartuk zavarossá tenni a filmet olyan dolgokkal, amiket a közönségnek nem kell tudnia."

Nem vagyunk biztosak benne, hogy ez volt részükről a helyes döntés, ugyanis ez csak még több a bemutatót követő magyarázkodáshoz vezetett. Mint fentebb olvashattátok, a vágó azt sajnos nem árulta el, egész pontosan milyen részletekre derült volna fény azzal kapcsolatban, hogy a IX. epizódban váratlanul megjelenő Palpatine hogyan élte túl A Jedi visszatér történéseit, de nagy valószínűséggel lesz ez még téma a későbbiekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.