Hirdetés

A Trónok harca alkotópárosa nagyszabású sci-fiből készít Netflix-sorozatot

|

"Kvázi középkorból" egyenesen az űrbe.

Hirdetés

Még tavaly augusztusban kötöttek masszív, 200 millió dolláros szerződést a Trónok harca alkotói a Netflixszel, amelynek értelmében különböző filmeket és sorozatokat fognak készíteni nekik az elkövetkező években. Habár a Westerosban tett utolsó kitérő csorbát ejtett a páros megítélésén, de ameddig volt rendelkezésre álló alapanyag, addig méltán volt a Trónok harca sokak kedvence - talán ebből a szempontból biztató lehet, hogy ismételten egy könyvadaptációba vágnak bele, ezúttal viszont a sci-fi területén.

Hirdetés

David Benioff és Dan Weiss duója alakítja sorozattá Liu Cixin A háromtest-probléma-trilógiáját, ami azt mutatja be, hogy a Föld miként készül fel egy közeli csillagrendszerből érkező invázióra. A szága debütáló könyve 2008-ban jelent meg, és rögtön az egyik legnépszerűbb sci-fi regény lett Kínában, mindezt pedig tovább tetézte, hogy 2014-ben elnyerte a Hugo-díjat is, ami korábban egyetlen ázsiai regénynek sem sikerült.

Benioff és Weiss írói és vezető produceri minőségben vesznek részt a széria megalkotásában, de a projekt mögött ott áll továbbá a True Blood vezető producere, Alexander Woo, a Star Wars: Az utolsó Jedikkel szintén igen megosztó Rian Johnson, illetve Rosamund Pike és Brad Pitt is, utóbbi a saját gyártócége, a Plan B Entertainment révén. Természetesen a kínai jogtulajdonos, a Yoozoo Group is részt vesz a fejlesztésben, a szerző Liu Cixin tanácsadói közreműködésével.

Liu Cixin trilógiája a legambiciózusabb sci-fi sorozat, ami az 1960-as évektől az idők végezetéig tartó utazásra viszi az olvasókat, a mi kis halványkék pontunktól egészen az univerzum távoli pereméig. Izgatottan várjuk, hogy életünk elkövetkező éveit azzal tölthessük, hogy megvalósítsuk mindezt a közönség számára szerte a világon

- nyilatkozta Benioff és Weiss A háromtest-trilógia adaptációjáról. Remélhetőleg ezúttal nagyobb sikerrel járnak, mert a Hugo-díjas író története óriási irodalmi teljesítmény, ami megérdemli a méltó feldolgozást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.