Hirdetés

A Trónok harca komponistája az előzménysorozatra is visszatér

|

Egy valamire már biztosan nem lesz panasz.

Hirdetés

Habár a Trónok harca képtelen volt végig megtartani a sorozat kezdeti évadaira jellemző színvonalat, volt valami, ami konstans nagyszerű maradt: a zene. Ramin Djawadi feledhetetlen dallamokat komponált még a rossz emlékű nyolcadik évad jeleneteihez is, ezérzt különösen örömteli, hogy a zeneszerző a Targaryen-házra fókuszáló előzménysorozatra is visszatér.

Hirdetés

Djawadi már lassan két évtiztede szerez zenét különböző filmekhez és sorozatokhoz, de a világ akkor jegyezte meg végleg a nevét, amikor felkérték a Trónok harca zenéjének megírására: olyan ismert főcímzene, mint ez, filmsorozathoz talán még sosem született, de például a Castamere-i esők eredetijét és különféle feldolgozásait is 50-60 millióan hallgatták meg csak a YouTube-on. Nem csoda hát, hogy az HBO ismét szeretett volna együtt dolgozni vele, és immáron hivatalos, hogy ő szerzi a House of the Dragon című széria dallamait is.

Persze nem ő az egyetlen korábbi közreműködő: a sorozat showrunnere Miguel Sapochnik lesz, aki ráadásul a pilotot és további epizódokat rendez majd, ez pedig különösen jó hír, hiszen neki köszönhetünk néhányat a vizuálisan legemlékezetesebb Trónok harca részekből, például a Fattyak csatáját és a Harangokat. A főbb szereplőkről itt és itt olvashattok részletesebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.