Hirdetés

A Zodiákus gyilkos inspirálta az új Rébuszt

|

Matt Reeves rendező részletekbe menően tért ki a választás miértjére.

Hirdetés

Egyre közelebb kerülünk a The Batman márciusi premierjéhez, melyről annyit sikerült idáig megtudni, hogy a címszereplő maszkos igazságosztó többek között Pingvinnel és Rébusszal is megküzd majd. Az eddigi trailerek alapján az is nyilvánvalóvá vált, hogy a Paul Dano által életre keltett Rébusz merőben más lesz, mint amit eddig a Gotham sorozatban vagy a Mindörökké Batmanban láthattunk.

Hirdetés

Matt Reeves rendező a napokban a MovieMaker vendégeként ment bele, hogy mi szolgálta az inspirációt, hogy egy teljesen új megközelítésben mutassa be Batman ellenfelét. A direktor meglehetősen sokat elárult a cselekmény hátteréről, úgyhogy aki teljes tudatlanságban szeretne majd beülni a moziba, az a maga érdekében ne olvasson tovább!

"A film kiindulópontja, hogy Rébusz egyfajta Zodiákus gyilkosként működik, aki Gotham prominens figuráival végez. Ők mind a helyi társadalom alappillérei, igencsak legitim emberek. A polgármesterrel kezdődik, aztán pedig onnan eszkalálódik. A gyilkosságokkal pedig felfedi, hogy ezek az emberek egyáltalán nem olyanok voltak, mint amilyennek mondták magukat, és a néző elkezdi felismerni, hogy van valamilyen kapcsolat a gyilkosságok között. És így, akárcsak Woodward és Bernstein (a Watergate-botrány kirobbantói), Gordon és Batman is követni kezdik a nyomokat, hogy megpróbálják megérteni az eseményeket, mintha csak egy klasszikus detektív történet lenne."

Míg Rébuszt az Amerikát rettegésben tartó Zodiákus gyilkos inspirálta, addig az új Batmant, akit Robert Pattinson alakít, Kurt Cobain rock-énekes egy fikcionalizált verziója ihlette. Reeves elmondása szerint az új Bruce Wayne-t arról mintázta, hogy Cobain miképp viselkedett volna egyedül egy roskadozó kúria falai között, teljes izolációban.

Az eddigi trailerek is megerősítik ezt a sötétebb tónusú irányvonalat, amit Reeves a karakterein keresztül szintén érzékeltetni szeretne. Hogy ez mennyire fog rezonálni a nézőközönséggel, az másfél hónapon belül kiderül.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.