Hirdetés

Alex Garlandot nem érdekli az Expedíció folytatása

|

Egész egyszerűen hidegen hagyja.

Hirdetés

Az Expedíció egy jó film. Mondjuk úgy, hogy zavarba ejtően jó film, ami csak úgy, mint kiváló színészeivel, képi világával, de gondolatiságával is leveszi lábáról a nézőjét. Sajnos nagy vásznon nem láthattuk, mert végül a Netflixen landolt, de aratott akkora sikert a kritikusok körében (valamint a nézők is szerették), hogy felmerüljön egy esetleges folytatás gondolata.

Hirdetés

Jeff VanderMeer regénytrilógiának írta meg sorozatát, melynek az Expedíció képezi az első részét - így nem véletlen, hogy az ember érdeklődik Garlandnál, tervez-e esetleg folytatást. A forgatókönyvíró/rendező azonban köszöni szépen, inkább kihagyná - nem izgatja a gondolat, hogy a folytatást is ledirigálja, de ha valakinek éppen ahhoz lenne kedve, tegye meg nyugodtan. Ami az ő szándékait illeti, az Expedícióval elkészítette azt a filmet, amit szeretett volna, ahogyan szerette volna, innentől kezdve pedig már nem az ő asztala.

 

Garlandnak ez a film volt a második rendezése (az első az Ex Machina volt, ha épp nem számoljuk a mendemondák szerint igazából általa dirigált Dreddet) és egyben a harmadik látogatása a science-fiction territóriumára (az első a Danny Boyle-rendezte Napfény volt). Reméljük, hogy ezzel nem hagyta még ott a műfajt és még sok, filozofikus hangvételű, gondolatgazdag művet láthatunk még tőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.