Hirdetés

Áll a bál: Scarlett Johansson beperelte a Disney-t, a stúdió azonban visszavágott

|

Az ok a Fekete Özvegy párhuzamos forgalmazása körül robbant ki.

Hirdetés

Rendesen átrendezte az életünket a tavaly kirobbant koronavírus-járvány, amely nem kímélte a filmipart és a stúdiókat sem, akik azzal igyekeztek mérsékelni a kiesett bevételt és megoldást találni a mozik bezárására miatt kialakult helyzetre, hogy Amerikában a mozifilmeket felrakják a streamingszolgáltatóikra a hagyományos forgalmazással párhuzamosan. Ezzel a lehetőséggel élt a Warner és a Disney is, hiszen előbbinek 2022-ig minden filmje felkerül majd az HBO Maxra, míg utóbbinak csak néhány nagyobb filmje, ám emelt díj fejében nézhető a Disney+-on a premier napján. A Fekete Özvegynél is ezt a stratégiát követték, aminek azonban per lett a vége, méghozzá Scarlett Johansson részéről.

Hirdetés

A hírt a The Wall Street Journal hozta le elsőként, akik megtudták, hogy a színésznő keresetet nyújtott be a Los Angeles-i felsőbb bíróságon, aki úgy gondolja, hogy a Disney megszegte a szerződést azáltal, hogy a premierrel egy napon a Disney+-ra is feltolta az egy éve tologatott Fekete Özvegy filmet. A megállapodás szerint ugyanis exkluzívan nagyvásznakon kellett volna debütálnia a karakter kalandjának, hiszen olyan szerződést kötött, amely alapján a színésznő bérének jelentős hányadát a film mozipénztáraknál nyújtott teljesítményétől tették függővé.

És itt kezdődnek a problémák, hiszen a bevételi statisztikák alapján nem lett akkora siker a film: a BoxOfficeMojo adatai szerint ugyanis a premier óta 319 millió dollárt termelt a 200 millió dolláros büdzséjével szemben.

A Disney szándékosan és indoklás nélkül indukálta a megállapodás megszegését annak érdekében, hogy megakadályozza Ms. Johanssont abban, hogy a Marvellel kötött szerződés minden előnyét élvezhesse.

- áll a keresetben, amely megjegyzi, hogy Johanssonhoz közel álló források becslései szerint a film Disney+-os egyidejű megjelenésével a színésznő 50 millió dollárt vesztett bónuszok formájában. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


A Disney azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és visszavágott a színésznőnek. Egy harapós nyilatkozatban elmondták, hogy a per "érzéketlenül figyelmen kívül hagyja" a Covid-19 világjárvány hatásait, sőt azt is elárulták, hogy a színésznő eddig már 20 millió dollárt kapott a projektből. A Disney szóvivője azt mondta:

A vádnak semmi jogalapja nincs. A per különösen szomorú és aggasztó, mivel figyelmen kívül hagyja a Covid-19 világjárvány borzalmas és elhúzódó globális hatásait. A Disney teljes mértékben betartotta Ms. Johansson szerződését, ráadásul a Fekete Özvegy megjelenése a Disney+-on jelentősen javította a lehetőségeit arra, hogy további kárpótlást keressen az eddig kapott 20 millió dolláron felül. 

Hogy mi lesz ennek az ügynek a vége nem tudjuk, mindenesetre szomorú lenne látni, ha így érne véget a színésznő és a stúdió közös munkája.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.