Hirdetés

Amy Pascal elhagyja a Sony-t és az Universalnál folytatja tovább

|

A stúdió egykori elnökasszonya és számos film producere új partnerekre talált a Universalnál.

Hirdetés

Három évtizednyi együttműködés után távozik Amy Pascal a Sony Pictures-től. Produceri munkáját saját filmes cége, a Pascal Pictures égisze alatt folytatja a Universal-al társulva. Pascal hosszú évekig volt elnökasszonya a Sony filmes részlegének, amely pozíciójáról 2015-ben mondott le. Ezt követően produkciós partnerként szerződött le a céggel egy 4 éves periódusra, amelynek hatálya most fog véget érni.

Hirdetés

Pascalt gyakran bírálták a rajongók, elsősorban a Pókembert érintő döntései miatt. Nem volt azonban minden lépése rossz, hiszen olyan filmek készítésében is közre működött, mint a nemrég bemutatott és Oscart nyerő Pókember: Irány a Pókverzum, továbbá hosszú ideig felügyelte a James Bond és Man in Black franchise-okat is. Az ő nevéhez fűzhető A közösségi háló, A Bin Láden hajsza, a Superbad, a Micsoda csapat és számos egyéb alkotás. Donna Langley, a Universal elnöke a következőképpen nyilatkozott Pascal csatlakozásáról.

Amy rendelkezik az ipar egyik legtermékenyebb karrierével. Hálás vagyok amiért mellette dolgozhattam a karrierem során, korábban versenytársként, most pedig partnerként. Korábbi munkái egytől egyig tükrözik szakértelmét, elhivatottságát és érzékét a nagyszerű történetek megtalálásához. Szerencsések vagyunk, hogy gazdagodhatunk a filmiparban szerzett tudásával és páratlan kapcsolataival.

Langley továbbá elmondta, hogy Pascal azért is volt szimpatikus számukra, mert nagyszerű szeme van az olyan projektek kiválasztásához, amelyek egyszerre tudnak sikeresek lenni a kritikusok és a közönség előtt egyaránt. Amy Pascal válaszul a következőket mondta.

Nem is tudnék semmi izgalmasabbat elképzelni annál, hogy Ron Meyer-el, Donna Langley-vel és Peter Cramerrel készítsek filmeket a Universalnál. Donna elképzelései minden szempontból inspirálóak. Briliáns vezetőcsapatot hozott össze, akik széles spektrumon készítenek filmeket, méghozzá lenyűgöző partnerekkel.

Mielőtt Pascal végleg áttérne a Universal berkeibe két Sony film még meg fog jelenni, amelyekben benne van a keze producerként, méghozzá a Pókember: Idegenben és a Kisasszonyok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.