Hirdetés

Andy Serkis majdnem nemet mondott Gollam szerepére

|

A színész egy interjú során mesélt arról, hogy miként határozta meg az életét Gollam szerepe, amit majdnem elutasított.

Hirdetés

Andy Serkis valódi húzónévvé vált Hollywoodban. Nem csak azért, mert egy remek színész, aki olyan filmekben tűnt fel, mint A tökéletes trükk, vagy a Bosszúállók: Ultron kora, de ő a motion capture technológia igazi úttörője, amely az elmúlt években megváltoztatta Hollywoodot és a filmgyártást. Ez nagyrészt A Gyűrűk Ura trilógia elkészítésével kezdődött, melyben Serkis legendásan elevenítette meg Gollamot.

Hirdetés

Az 53 éves színész jelenleg a rendezésben is bontogatja szárnyait, hiszen hamarosan érkezik a mozikba debütáló filmje, a Breathe. Miközben ennek a promóciózását folytatja, a színész/rendező a The Guardiannel készített egy interjút, és miközben A Gyűrűk Ura során szerzett tapasztalatairól mesélt, elárulta, hogy kezdetben nem is érdekelte a szerep, mert nem látott benne potenciált:

Amikor nekiálltunk elkészíteni A gyűrűk urát, szerettem a szerencsejátékokat. Az elején még csak arról tudtam, hogy egy digitális karakternek kell a hangomat adnom, ami őszintén megmondva akkor még nem igazán érdekelt. De aztán találkoztam Peter Jacksonnal, aki azt mondta: "Egy színészt akarunk, aki egyszerre játszik el egy szerepet, a kamera mögött is munkálkodik, valamint döntéseket hoz az adott karakterről.

A Gyűrű szövetsége 2001-ben jelent meg, és abban az időben a motion capture fogalma  még szinte ismeretlen volt. Ezért teljesen érthető, hogy Serkis habozott elfogadni egy egyszerű hangmunkát egy teremtmény számára egy fantasy világban. Később, amikor Jackson felajánlotta neki a legendás óriás majom szerepét a King Kongban, Serkis rádöbbent, milyen messzire is jutott ez a technológia.

Ettől kezdve úgy éreztem, hogy akármit eljátszhatok. Ahogy a technológia fejlődött, és az arcfelvétel, valamint az egész testmozgás is játékba került, rájöttem, hogy ez mennyire fontos színészi eszköz lett a 21. században.

Bizony, mára már gyakorlatilag megkerülhetetlen technológiává vált az iparban, amelynek előrehaladásában Andy Serkisnek hatalmas munkája volt. És a mai napig van. Az új Majmok bolygója filmben Caesar szerepéért gyakorlatilag sokan már Oscar esélyesnek tartják a teljesítményét, amivel mi is csak egyet érteni tudunk. De mindez akkor kezdődött, amikor megragadta az esélyt, és elfogadta Gollam szerepét. Az interjúból az is kiderült, hogy ha nemet mondott volna anno, nemcsak a karrierje alakult volna teljesen másként, de az elmúlt évtized legnagyobb és leglátványosabb filmjei is nagyon különbözőek lettek volna. Szerencsénkre azonban igent mondott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.