Hirdetés

Korhatáros animációs film jöhet a Watchmenből!

|

A Warner Bros. úgy gondolta, hogy ismét megpróbálja adaptálni a Watchment, de ezúttal animált formában.

Hirdetés

Alan Moore képregényklasszikusa ismét képernyőre kerülhet, ám ezúttal nem egy hatalmas blockbuster, hanem rajzfilm formájában. A Warner Bros. nemrég bejelentette, hogy elkezdtek dolgozni Dr. Manhattan-ék animált verzióján, betartva természetesen az elengedhetetlen 18-as korhatárt. 

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt napvilágot látott egy olyan hír, hogy sorozat készülhet a képregényből, ám semmilyen további fejleményről nem lehetett olvasni. 

A friss Warner Bros. projekt egyébként még nagyon kezdeti stádiumban van, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy folynak az egyeztetések, de semmi rendező vagy írójelölt nem került még szóba. A nyilatkozatok szerint a stúdió egy ívet küldött körbe az illetékeseknek, ahol kikérték a véleményüket, hogy milyen korhatárt célozzon meg a készülő alkotás, ahol mindenki egyetértett az R, azaz a legmagasabb (18-as) besorolásban. 

A stúdió nem most találkozik először az alapanyaggal. A 2009-es Zack Snyder-féle verzió mögé is ők álltak be, melynek végeredménye vegyes fogadtatásban részesült. Alan Moore - aki nem igazán szokta dicsérni műveinek adaptációit - negatívan, a nézők többsége viszont pozitívan állt hozzá a filmhez. Ez a fajta megosztottság a közönség körében talán nem is elkerülhető, ugyanis a Watchmen egy olyan történet, mely szinte kifordítja a jól megszokott képregény- és szuperhőskultuszt, és ironikusan, néhol parodisztikusan áll mindehhez. A körítése sem utolsó. A 80-as évek újra felhevült, sötét és kilátástalan hidegháborús időszakában járunk, ahol egy szimbolikus óra számol vissza az apokalipszisig. A szuperhősökből kiábrándult emberek és maguk a kiábrándult szuperhősök is ezzel a helyzettel kerülnek szembe, és ezen túlmenően még egymással is. A szokatlan történet kissé szokatlan konklúzióval is zárul.

Ezért aztán nem kis tehervállalás vászonra vinni ezt a sztorit úgy, hogy mindenkit kielégítsen. Meglátjuk, hogy a meseverzió hogy állja meg a helyét. Mi csak sok szerencsét tudunk kívánni a Warner Bros.-nek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.