Hirdetés

Az Alien sorozat a lények helyett az MI-re és a kiborgokra fókuszál

|

Fontos részletek derültek ki a történettel kapcsolatban.

Hirdetés

Nemrégiben új és érdekes részletekkel szolgált Noah Hawley (Fargo, Legion), az Alien-franchise fellángolását megcélozni hivatott közelgő televíziós sorozatával kapcsolatban. Hawley az Esquire című oldallal készített legutóbbi interjújában fedte fel, hogy az FX-re készülő Alien sorozata (mely immáron a Disney alá tartozik a Fox felvásárlásának köszönhetően) először viszi a Földre a történetet, miközben sokkal inkább a mesterséges intelligencia és a kiborgok fejlesztését állítja majd a középpontba, mint sem a savas űrlényeket. 

Hirdetés

Hawley a következőket mondta a dologgal kapcsolatban: 

A Földön játszódik majd a történet, a jövőben. Ebben a pillanatban úgy tudnám leírni az egészet, mint Edison kontra Westinghouse kontra Tesla. Valaki monopolizálni fogja az áramot, csak azt nem tudjuk, melyikük... A filmekben ott van a Weyland-Yutani Corporation, amely nyilvánvalóan mesterséges intelligenciát is fejleszt - de mi van akkor, ha más cégek is megpróbálkoznak a halhatatlanság kifejlesztésével, csak más úton járva, például kiborg fejlesztésekkel vagy transzhumán letöltésekkel. Melyik technológia fog végül nyerni?

Azok számára, akiket aggaszt, hogy Hawley a Prometheus és az Alien: Covenant megosztottsága után ismét inkább a tudományra, mintsem a horrorra és a lényekre koncentrálna, a rendező a továbbiakban elmagyarázta, hogyan értelmezi a franchise-t, és miért választotta ezt a megközelítést:

Az Alien egy lenyűgöző történet, mert nem csak egy szörnyfilm; arról szól, hogyan rekedtünk az ősmúlt és a jövőnk mesterséges intelligenciája között, ahol mindkettő megpróbál megölni minket. Még ha a sorozat 60%-a a bolygó legjobb horror-akciója lesz, akkor is van 40%, ahol fel kell tennünk a kérdést: "Miről beszélünk a felszín alatt valójában?" Tematikailag érdekesnek kell lennie.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.