Hirdetés

Az Avatar 2 producere kifejtette, hogy mi a baj a 3D-filmekkel

|

Jon Landau a 3D népszerűségének csökkenéséről is beszélt.

Hirdetés

Bár már 2009 előtt is létezett a 3D-technológia, sőt magára a térbeli hatások érzékeltetésére már sokkal hamarabb is fókuszáltak a filmkészítők, James Cameron Avatarja megkerülhetetlen mérföldkő a technológia meghonosításában (a röpke 2,8 milliárd dolláros bevétel 70%-a a 3D-jegyeladásokból érkezett). A blockbuster (és annak folytatásának) producere, Jon Landau a 3D visszaszorulásának indokait fejtegette.

Hirdetés

Landau a következőt nyilatkozta a The Hollywood Reporternek:

Szerintem az történt, hogy az emberek azt gondolták, hogy ha valamit 3D-re konvertálunk, attól az jobb film lesz. Azonban a 3D nem változtatja meg a filmet, hanem jelentőségteljesebbé teszi. Véleményem szerint sokan úgy alkalmazták a 3D-t, mint egy folyamat utózöngéje, holott valójában ennek egy kreatív eszköznek kellene lennie - ahogy a világítás, a fókusz és a kameramozgás. Ezzel az eszközzel a megfelelő érzékenységgel kell bánnia a filmkészítőnek, hogy feltárja, hogy miként alkalmazza a történetmesélésben.

Az Avatar után az Alice Csodaországban volt a következő nagy anyagi sikernek örvendő 3D-film, ami a nyitóhétvégéjén 116 millió dollárt kalapált össze, és abból 80 millió a 3D-jegyekből folyt be. Ezt követően viszont a 2012-es A titánok harca komoly bukta lett a kritikusok és a nézők körében. A kritikák túlnyomó része a 3D-t hozta fel a film negatívumának, ugyanis nehezen volt követhető, hogy mi történik a vásznon. Ettől a ponttól kezdve pedig beütött a technológia mai napig tapasztalható népszerűtlensége, amit csakis egy ember menthet meg: James Cameron. Hogy sikerrel jár-e? 2022 decemberében ez is kiderül majd.

 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.