Hirdetés

Íme az év 10 legrosszabb új sorozata a Metacritic szerint

|

Erőtlen drámák, kihagyott ziccerek és sok Trump jellemzi 2018 legpocsékabb új sorozatait, amit egy csokorba szedett nekünk a Metacritic.

Hirdetés

Manapság annyi új sorozat lát napvilágot, mint ahány csillag van az égen, és habár annak ellenére, hogy akad köztük igazán gyatra is, nincs okunk a panaszra. Igazán változatos a felhozatal, ami elsősorban a különféle streaming szolgáltatóknak köszönhető, hiszen ők nyomják ezerrel a sorozatokat (idén csak a Netflix 13 milliárd dollárt költött új tartalomra). A Metacritic az év 15 legrosszabb filmje után összeszedte a 10 legpocsékabb sorozatot is, viszont azt külön kikötötték, hogy csak az újonnan kezdett szériákra fókuszáltak jelen esetben. Szóval alább mindegyik sorozatot az első évadjuk alapján ítélték meg a kritikusok, és adtak nekik (nem túl fényes) pontszámokat.

Hirdetés

Íme a lista:

10. Itt és most (Here and Now) (46/100)

A Sírhant művek és a True Blood alkotója újabb sorozatával sajnos nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. Nagyon sokat akart markolni az Itt és most, de csak kevés sikerült neki. És ezen még Tim Robbins, vagy Holly Hunter meggyőző alakítása sem segített.

9. Gyilkos nap (Hard Sun) (46/100)

Az év egyik kihagyott ziccere. A Luther sorozat készítője sajnos nem kezdett semmit az új szériájával, pedig az nagyon ütősnek ígérkezett. Egy világpusztító összeesküvés nyomába eredő nyomozópáros történetéhez azért csak jobb körítés kellett volna, nem?

8. The Purge (44/100)

Ami nem sikerült a mozik vásznain, majd sikerül a TV-k képernyőjén… vagy nem. A The Purge, azaz A bűn éjszakája-filmek alapján készült sorozat egy az egyben olyan, mint a mozis elődjei: erőszakos, durva, polgárpukkasztó (pontosabban az akar lenni), viszont rettentő egyszerű, átlagos, semmitmondó.

7. LA to Vegas − A jackpotjárat (43/100)

A Fox egyik újabb szériája egyszerű, mint egy százas szög. Egy csapat embert követünk, akik Vegas és Los Angeles között ingáznak, mert gyorsan szeretnének meggazdagodni, ám az élet mást tartogat számukra. Mindannyian láttunk már ehhez hasonló vérmesen gagyi, túlontúl giccses és sok helyen kifejezetten kínos vígjátéksorozatot, meglepődni nem tudunk.

6. Aggmenők (The Cool Kids) (42/100)

A Last Vegas hosszabbik változata. A sztori egy csapat öregemberről szól, akiknek az élete fenekestül felfordul, amikor egy újabb "sorstársuk" érkezik meg az otthonba. Mi mást írhatnánk egy olyan sorozatról, aminek már a címe után felvonjuk a szemöldökünket?

5. Reverie (42/100)

A céltalan sorozatok élmezőnyében végzett a Reverie is, ami annak ellenére, hogy egy meglepően ötletes, futurisztikus beütésű koncepcióval rendelkezett, gyakorlatilag semmit sem kezdett vele. Mintha maga a teljes széria nem is akarta volna elmondani a történetét, annyira súlytalan és eseménytelen lett az egész.

4. Our Cartoon President (42/100)

Trump elnöki pályafutását bemutató új animációs sorozatot, amiben még Putyin is feltűnik? Annak ellenére, hogy elég nagy népszerűségnek örvend, totál értetlenül állunk ez előtt, hiszen nem elég, hogy a való életben látjuk, hogyan bohóckodik Narancs Ügynök, de hogy ezt még a TV-ben is végig kell szenvednünk, az már kicsit sok.

3. Gyilkos játékok (Heathers) (40/100)

Az alapjául szolgáló, mára már megkerülhetetlen gyöngyszemnek tekintett 1988-as Gyilkos játékok adaptálása a képernyőkre több-kevesebb sikerrel. Főhősünknek, Veronicának meggyűlik a baja a középiskolát is rettegésben tartó lánybandával, a Heathersszel, főleg miután beleszeret az újonnan érkezett fiúba, JD-be. Jól hangzik, de ami a vásznon működött, az sajnos a TV-ben kevésbé.

2. The Hunt for the Trump Tapes with Tom Arnold (35/100)

Még több Trump, mert belőle sosem elég. A sorozat névadója, a komikus Tom Arnold az internet segítségével Donald Trump kompromittáló felvételeinek a nyomába ered, de bár ne tette volna. Teljesen hasznavehetetlen, sokszor felfoghatatlanul nagy blődség ez a "sorozat", amit senkinek nem ajánlunk megtekintésre.

1. Insatiable (25/100)

A Metacritic első helyére egy Netflix széria, az Insatiable került, és habár annak ellenére, hogy sokan (köztük én is) a fentebb felsoroltak közül nevezték volna ki "győztest", ez a sorozat is bőven megállja a helyét. Egy elnyomott és kicikizett lány történetét mutatja be, aki összeáll egy nem annyira sikeres edzővel, hogy együtt változtassák meg ezt a helyzetet, de a lányban erősebben él a bosszúvágy, minthogy a józan eszére hallgasson. Nagyon kínos, erőltetett, tökéletes időpazarlás az Insatiable, ami kicsit sem fogja visszaadni a bele fektetett időt és energiát.

Ti egyetértetek a listával? Vagy más tettetek volna meg 2018 legrosszabb sorozatának?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.