Hirdetés

Vajon megismételte az Az Második fejezete az első rész sikerét?

|

Elolvashatjátok a nyitóhétvége bevételi adatait.

Hirdetés

A két éve ugyanilyenkor mozikba került Stephen King-adaptáció egészen új megvilágításba helyezte a horror zsánerét, miután példátlan méretű érdeklődés övezte a produkciót. Az Az Második fejezete ennélfogva természetesen jóval nagyobb, drágább, valamint hosszabb lett, de ha őszinte választ akarunk adni a címben feltett kérdésre, az elődjéhez már nem sikerült felérnie.

Hirdetés

Ez az állítás persze itt és most kizárólag az anyagaikra vonatkoztatható, és amennyiben eltekintünk attól, hogy a folytatás valamivel kevesebb nézőt csalogatott moziba az első résznél, a Warner/New Line még mindig nagyon büszke lehet a film eredményére. A Második fejezet 91 milliós nyitányát ugyanis bármilyen másik produkció megirigyelné, ami elég volt ahhoz, hogy a horrorok mezőnyében és a szeptemberi nyitóhétvégék között minden idők második legjobbja legyen - a dobogó legfelső fokát természetesen az első Az foglalja el 123 millióval. Ráadásul ez csak az amerikai bevétel, a nemzetközi piacokon további 94 millió dollárt kasszírozott Andy Muschietti rendezése, világviszonylatban tehát máris a 185 milliót tapossa. (Hazánkban az elsőnél 18.000-rel többen, összesen 100.238-an váltottak rá mozijegyet.)

Lehetne vizsgálni az okait, hogy vajon Pennywise második eljövetele miért nem érdekelt annyi embert, mint a két évvel ezelőtti első felvonás, melyből a The Hollywood Reporter szerint a kevésbé pozitív kritikai visszhang (a Második fejezet 64%-os értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő portálon), illetve a fél órával hosszabb játékidő egyaránt kivehette a részét. Ennek ellenére ahogy fentebb is írtuk, Stephen King évtizedekkel korábban megálmodott bohóca ismét hatalmasat szakított, és egyértelműen bebetonozta magát a hétvégi bevételi toplisták első helyére. 

Ti szerettétek a folytatást?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.