Hirdetés

Balatoni kémsorozat készülhet Enyedi Ildikó felügyelete alatt

|

A projekt a Berlinale-érintettségű Series Days keretén belül fog bemutatkozni.

Hirdetés

A Berlinale alprogramjaként hetedszerre fogják megrendezni a Co-Pro Series Pitch nevű rendezvényt, amely a világ egyik legrangosabb sorozatszemléjeként is ismert. A lényege az, hogy a világ minden tájáról neveznek egy ún. pitch-csel, amit aztán egy szakmai közönség előtt mutathatnak be azzal a céllal, hogy ezt követően forgalmazókra, csatornákra leljenek (hozzá kell tenni: tíz tervet választanak csupán ki a sokból az illetékesek). Nos, egy ilyenen fog most részt venni egy magyar sorozatterv is. 

Hirdetés

A Balaton Brigád címre hallgató projekt német és magyar nyelven forogna és össz-vissz nyolc epizódból állna, maga a cselekmény pedig a nyolcvanas években játszódna. A Stasi egy olyan különleges egységének a vezetője lesz a középpontban, amely a Balatonnál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére specializálódott. Amellett, hogy saját családját is megfigyelni kényszerül és maga is azon gondolkodik, hogy disszidáljon, a férfi - a leírások szerint - fura kapcsolatot kezd el kialakítani egy magyar belügyessel. 

A rendező személyében természetesen nem mást, mint az Arany Medve-díjas Enyedi Ildikót (Testről és lélekről) köszönthetjük, míg a sorozat írója pedig Krigler Gábor mellett Lovas Balázs és Lengyel Balázs lesz. Előbbi a Dyga Zsombor-féle Tesó társírója volt, utóbbi pedig a Lajkó - Cigány az űrbent jegyezte íróként és rendezőként egyaránt. Előbbi olyan nagysikerű, honi szériákon munkálkodott eddig, mint az Aranyélet, vagy éppen a Terápia. A prezentáció ezúttal a járványügyi helyzetre való tekintettel online fog megtörténni, mégpedig március 2-án. A sorozat hazai gyártócége a Joyrider lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.