Hirdetés

A Batman v Superman Martha jelenetének kritikája még mindig meglepi a stábot

|

A filmen dolgozó emberek nem igazán értik, hogy mi kifogásolható van a szuperhősmozi egyik legtöbbször felhozott jelenén.

Hirdetés

Különböző fórumokon, videókban, beszélgetésekben és a kommentek között már a végletekig ki lett vesézve a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala. A film egyik legkifogásolhatóbb jeleneteként egészen biztos, hogy az jött fel a legtöbb alkalommal, amikor Batmannek megvan a lehetősége rá, hogy végezzen Supermannel, ám amikor az arra kérő őt, hogy mentse meg az anyját, Marthát, akkor Batmenben átfordul valami. Nem meglepő, hogy Batman meghökken a név hallatán, hiszen az ő halott édesanyját is így hívták, ennek felismerése pedig rögtön megváltoztatja a két karakter kapcsolatát.

Hirdetés

A rajongótábor egy része nagyon erőteljes jelenetként értelmezte a látottakat. Batman szeme elől ellibben a düh vakító ködje, amikor először látja Supermant érző, hús-vér emberként. Mások nevetségesnek tartják a jelenetet és mémet formáltak belőle, mert túl bugyuta megoldásnak tartják ezt a forgatókönyvi húzást.

A filmet forgató stáb nem ért egyet ezen utóbbi felfogással. Nem túl régen Larry Fong operatőr beszélt arról, hogy nem érti miért kapnak gyengébb kritikai értékeléseket Zack Snyder filmjei, most pedig Damon Caro kaszkadőr-koordinátor tett hasonló nyilatkozatot. Caro a Martha jelenetről beszélt a Screen Rantnek.

"Szóba se került, hogy a nézőknek problémájuk lehet vele, vagy esetleg nem értik majd vagy butának találják. Zackkel éppen erről beszéltünk, nem is tudom, talán egy hónapja. Valahogy feljött és elmondtam neki is, hogy sosem értettem, mi a baj ezzel. A kapcsolat, amit az anyák közös neve biztosít segít abban, hogy más színben lásd azt a személyt, akit el akartál törölni a föld színéről, mert fenyegetést láttál benne az emberi fajra nézve. Az egyik pillanatban még veszélyesnek tűnik az emberiségre, a másikban viszont rájössz, hogy ő is egy árva, aki elveszítette az édesanyját. Saját magad gyerekkori tükörképét látod benne és ebben az új megvilágításban már többé nem ellenségként, hanem szövetségesként tekintesz rá. Egy társ, aki csupán próbál jót tenni az igazság érdekében. Számomra ez kristálytiszta, mindig is így volt szóval igazán meghökkent, hogy ezt nem mindenki látja így."

Ahogyan a cikk elején egyszer már leírtam, ez a téma a végtelenségig lett ragozva. Továbbra is lesznek olyanok, akik képesek lesznek úgy tekinteni a filmre, mint ahogyan Caro is, de nem mennek el sehova azok sem, akik súlytalannak érzik a jelenetet. A legjobb megoldás talán az lenne, ha hagynánk egy kicsit a múltat és már a DC univerzum jövőjére próbálnánk koncentrálni, hiszen bőven volt miből tanulnia a stúdiónak. Reméljük tanulságos volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.