Hirdetés

Before Watchmen – Poszter, borítóképek

|

A megszokottól eltérően ez nem egy filmes hír, hanem a Watchmen legújabb képregénysorozatáról találtunk érdekes információt. Az eredeti írók eltűntek, mások vették át a hagyatékot. Vajon felérnek a nagy elődökhöz?

Hirdetés

Az új sorozat hét kötetből fog állni, melynek első része június 6-án kerül a boltok polcaira. Mindegyik kötet egy adott karakter történetét meséli el, az eredeti Watchmen történései előtt. Ezek a karakterek a Komédiás (The Comedian), Rorschach, Éji Bagoly (Nite Owl), Ozymandias, Selyem Kísértet (Silk Spectre), Dr Manhattan valamint a Minutemen csoport egyéb álruhás hősei egy külön kötetben képviseltetik magukat.

A Before Watchmen a külföldi kritikák szerint az összes ellenérzés, negatívum ellenére meglepően jól sikerült. Az új készítők lelküket beleadva igyekeznek felérni Moore alkotásához, és úgy néz ki, közelítenek hozzá. De persze nem az eredeti karakterek lemásolásáról van szó. Ennyi engedményt tehetünk a készítőknek, úgy is előzményről van szó, ha bármit változtatnak, ráfoghatják, hogy az évek alatt átalakult az adott karakter.

Leginkább Rorschach legújabb adaptációjára térnek ki a hírek. Nagyszerű másolatként tekintenek rá. De akkor is csak egy másolat. Úgy mozoghat, beszélhet, mint Moore Rorschachja, de mégsem az. Ozymandias sokkal fiatalabban jelenik meg, az ő háttértörténetét is megtudhatjuk. Éji Bagoly és Dr. Manhattan személyében első ránézésre nem történt számottevő változás.

De mindezek ellenére a kritikusok többször kihangsúlyozzák, hogy az új széria meglepően jól sikerült. El kell ismernünk, hogy az se lett volna jó, ha minden karaktert egy az egyben lemásolnak a készítők, semmi újat nem téve hozzájuk. Ennek ez a rendje és módja. Kíváncsi vagyok, kis hazánkban hozzá lehet-e majd jutni a kötetekhez. A filmes adaptáció is reméljük hamarosan követi az eredeti stábbal, bár kérdéses, hogy hét külön sztorit hogy hoznak össze egy filmbe.

A következő kérdés a rajongókhoz szól: Mit gondoltok, az íróváltás ellenére sikerül ezzel is maradandót alkotniuk? Lesz-e ennek is akkora súlya, mint az első sorozatnak?

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.