Hirdetés

Bejelentették a Végtelen Világok Krízise crossovert

|

Örülhetnek a DC rajongók, hiszen a CW tévécsatorna következő nagy eseményében összeereszti a nagyágyúit, hogy megmentsék nemcsak a mi világunkat, hanem az összes többit is.

Hirdetés

Amíg a Marvel folyamatosan kaszálja el a Netflixen futó sorozatait (legutóbb a Daredevilt), addig a DC megállíthatatlanul robog előre. A holnap legendái, Flash, Zöld Íjász, Titans, vagy éppen a Supergirl mind-mind hatalmas sikernek örvendenek, és a CW csatorna elérkezettnek látta az időt rá, hogy egy kalap alá vegye a TV-s szuperhőseit. A stílusosan Arrowverse-re keresztelt univerzum jövőre a Végtelen Világok Krízise (Crisis on Inifinite Earths) crossoverrel fog bővülni, amiben Flash, Supergirl, Zöld Íjász és a teljes A holnap legendái banda lesznek összeeresztve, hogy visszaállítsák a rendet és a békét az univerzumban.

Hirdetés

Az eredetileg 1985-ben kiadott, Marv Wolfman és George Perez 12 részes képregénye alapján készülő esemény igen nagy rizikót vállal magára. A Végtelen Világok Krízise képregények azért készültek el, mert anno a DC szuperhősöknek annyi verziójuk, változatuk és mellékáguk volt, hogy már a rajongók sem értették a történteket, fogalmuk sem volt, hogy melyik vonalon mozogtak, melyik világban voltak éppen. Emiatt a kiadó arra az álláspontra jutott, hogy le kell egyszerűsíteni az univerzumot, és ahelyett, hogy mindent kezdtek volna előröl, az összes párhuzamos világot egyesítették.

A történet nagyvonalakban annyit takar, hogy sok-sok milliárd évvel ezelőtt miután megszülettek a multiverzumok, egy különleges entitás is életre kelt, amit Monitornak neveztek el. Ő volt a világegyetem anyagának megtestesítője, de ahogy lenni szokott, az ellenfele is napvilágot látott, az antianyagból álló Anti-Monitor. Az utóbbi nevéhez híven sorra kezdte elpusztítani a világokat, de a Monitor szembeszállt vele, aminek a vége az lett, hogy mindketten legyengültek és "elaludtak". Majd egy tudós balul elsült kísérletezése miatt mindkettő entitás felébredt, és tovább folytatták a csatározást. (Még követtek, ugye?)

Csakhogy amíg az Anti-Monitor folyamatosan falta fel a világokat, ezzel ő egyre erősebb és erősebb lett, addig a Monitornak fordított arányosságban csökkent az ereje. Monitor emiatt egy szuperhős csapatot kezdett verbuválni magának és egyben az univerzumnak is, és a sorozat várhatóan itt fogja majd felvenni a fonalat. A fentebb már említett csoporthoz fog még hozzácsapódni a Végtelen Világok Krízise képregények ikonikus figurája, Psycho Pirate is, akiről eddig nem tudtunk meg sokat, ellenben közel semmit.

Előreláthatólag a Végtelen Világok Krízise sorozat-adaptációja jövő ősszel fog elstartolni (a tengeren túlon, nálunk még nincsen róla semmi hír), miután tavasszal a Flash ötödik évada, a Supergirl negyedik szezonja és a Zöld Íjász hetedik évadja véget ért.

 

Ti fogjátok majd nézni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.