Hirdetés

Benedict Cumberbatch diktátort ölne

|

Sherlock Holmes, akarom mondani Dr. Stephen Strange, vagyis na, szóval Benedict Cumberbatch nem csak főszereplője, hanem producere is lesz a Rogue Male című filmnek.

Hirdetés

A Rogue Male forgatókönyvét Michael Lesslie (Macbeth, Assassin's Creed) írja Geoffrey Household azonos című könyvéből.

Hirdetés

Az 1939-es regény igazi klasszikus XX. századi thrillernek számít, sajnos magyar fordításban még nem jelent meg - de ami késik, nem múlik, egy jó kis filmadaptáció mindig meghozza a kiadók kedvét, valószínűleg most is így lesz.

A történet szerint a főszereplő - akinek a nevét nem tudjuk - azt tervezi, hogy megöli egy európai ország diktátorát. A merénylet azonban balul sül el. Elkapják, megkínozzák, és majdnem meg is hal. Visszaszökik Angliába, de ott sem dőlhet hátra: üldözői mindenhol ott vannak.

 

Benedict Cumberbatch nem az első színész, aki megformálhatja Geoffrey Household főhősét. 1941-ben már készült egy filmváltozat Embervadászat (Man Hunt) címmel, a legendás Fritz Lang rendezésében. Ebben a filmben már nevet is kapott a főszereplő: Alan Thorndike-nak nevezte az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Dudley Nichols. Megformálója Walter Pidgeon volt. 1977-ben a BBC tévéfilmet készített belőle, akkor Peter O'Toole-t láthatta a közönség a főszerepben - akkor Sir Robert Hunternek nevezték a karektert.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.