Hirdetés

Budapest a Bosszúállók folytatásában? Nem lehetetlen! (Update)

|

Emlékszem, már több mint egy órája a vászonra volt tapadva a szemünk, amikor kedvenc városom hallatára mosolyogva összenéztünk párommal a Bosszúállók c. film vetítésén. A hirtelen jött szituációt gyorsan elfeledte a további másfélórányi akció, de hazafelé mind ketten felelevenítettük emlékeinket.

Hirdetés

UPDATE 1#: 

Február 13.-án megjelent a "Secret Avengers" c. képregény legújabb száma, melyben Fekete Özvegy, és Sólyomszem kalandja teljes egészben Budapesten játszódik! 

A "Titkos Bosszúállók" c. csapatot szintén Nick Fury alapította, amelynek tagja Sólyomszem, Fekete Özvegy, Phil Coulson (!), Hulk, Maria Hill, és a Tél Katona (!).

Úgy látszik valósak a feltételezések, és egy valódi utalás volt a film alatti beszélgetés! Bár a képregény története néhány szálban merőben más, mint ami a filmben volt (főleg, hogy ez a sztori nem a Bosszúállók előtt, hanem jóval azután játszódik), jó okunk van feltételezni, hogy egy jövőbeli Marvel produkció helyszínéül Budapest fog szolgálni! 

(további információ, és képek a képregényről ITT!) 

 

 

 

 

De nézzük is, hogy hogyan szólt az egész: 

"Fekete Özvegy: Pont olyan, mint Budapest volt.

Sólyomszem: Nagyon különbözően emlékszünk Budapestre."

Egyesek szerint csupán a két színész múltbéli alakítására utaltak a készítők, ugyanis Scarlett Johanson, és Jeremy Renner is forgatott már Budapesten, és történetesen mind két film a fővárosunkban játszódik. Míg Scarlet az "Amerikai Rapszódia " addig Jeremy a "Mission Impossible" c. filmben szerepelt. Ez magyarázat lehet a "Nagyon különbözően emlékszünk Budapestre" mondatra, ugyanis mindkét film teljesen más stílusú, és másik időben játszódik!

De miért pont Budapest? És miért pont ezt a Chiturik elleni harc közben kell ezt "megbeszélni"? A fővárosunk lenne az egyetlen város, ahol mind két színész megfordult? Ha igen, akkor ennek akkora jelentősége van, hogy benne kell lenni-e a Bosszúállók c. filmben? Elvégre ez nem egy Feláldozhatok epizód, ahol egymás múltjára utalnak folyamatosan a színészek! Az egész csupán véletlen lenne?

Aki már régebb óta követi a Marvel filmek vonulatát, az biztosan tapasztalja, hogy ebben a filmes univerzumban minden egybefügg. Nincsenek véletlenek. Nincsenek "üres" helyek, mindenre van magyarázat, ha pedig még nincs, akkor idővel egészen biztos, hogy lesz. Ezért én úgy hiszem, és gondolom, hogy a filmben elhangzott párbeszéd nem a színészek, hanem sokkal inkább a karakterek múltjára utal. Mivel ez egy gondosan felépített univerzum, szinte biztos, hogy nem véletlenül hangzott el a filmben fővárosunk neve. De akkor mire utalhatott a két főszereplő? Mint tudjuk a Bosszúállóknak Fekete Özvegy és Sólyomszem szemszögéből nem volt külön előzménye, a készítők valószínűleg így akarták érzékeltetni a nézőkkel, hogy a két hős már régebb óta ismerik egymást.

Több Marvel képregényben is szerepel fővárosunk, vagy országunk neve, ugyanis néhány negatív, és nem negatív karakter szülőhelye is ide köthető. A leghíresebb talán maga Ant-Man (alias Hangya), aki (ha minden igaz) szerepelni fog a következő Bosszúállókban, és 2-3 éven belül saját filmet kap. Neki az első felesége, Maria volt magyar származású, aki  politikai menekültként utazott ki az államokba. Mikor összeházasodtak Hankel, újra Magyarországra utaztak, abban a hiszemben, hogy Hank amerikai állampolgársága megvédheti őt a kellemetlenségektől. De nem így történt. A titkosrendőrség lecsapott rájuk; Hanket leütötték, Mariat pedig meggyilkolták. Ez volt az a töréspont az életében, ami után Hanry Pym úgy döntött, hogy harcolni fog az igazságtalanság és az embertelenség ellen.

Hogy a filmben is így fog történni, és hogy ott is magyar lesz "Maria", nem tudni, hiszen a Marvel mozis univerzuma is rengeteg dologban különbözik a képregényektől. Ha mindenképpen hűek akarnak maradni Hangya eredettörténetéhez, akkor valószínű, hogy részben (akár "flashback" szerűen) Budapesten is játszódni fog egy Marvel mozifilm!

Visszatérve Fekete Özvegy, és Sólyomszemre..

Mind tudjuk Fekete Özvegy a S.H.I.E.L.D kémje, vagyis valószínűsíthető, hogy a világ számos pontján megfordult már. Egyáltalán nem kizárt, hogy egy Kelet-Európai küldetés során Budapest is helyszínként szolgált néhány akciónak. Akár Sólyomszemmel vállvetve. Sőt, ha belegondolunk Hangya fent olvasható eredettörténetébe, könnyen összeállhat a kép, hogy bár a feleségét már nem tudták, lehetséges, hogy Hanket Őzvegy, és Sólyomszem mentette meg a haláltól. Legalábbis egy elkövetkezendő film szerint. Lehet hogy így kapcsolnák össze a Hangya filmet a Bosszúállókkal? Meglátjuk. Talán ha lesz Fekete Özvegynek, és Sólyomszemnek egy közös mozifilmje, mindent megtudunk az utalásról, de ha nem is fog ilyen produkció elkészülni a közeljövőben, akkor sem szabad elkeserednünk, hiszen ne feledkezzünk meg a készülő S.H.I.E.L.D sorozatról, illetve az Captain America: Winter Soldier filmről sem, ahol elvileg "flashback" formában rengeteg mindent fogunk megtudni Fekete Özvegy múltjáról! 

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Budapest filmforgatás szempontjából igen divatos lett mostanság, köszönhetően a kedvező adózási körülményeknek, és a technikailag jól felszerelt filmstúdióinknak. Bár nem hiszem, hogy nekik gondjaik lennének a pénzel, de ha a Marvel erre felfigyel, máris nyert ügyünk van.

Egy biztos: mint már említettem, a Marvel nem szokott "üres lyukakat" a filmjeibe hagyni. Mindent megmagyaráznak, ha az előtte kérdéseket vetettek volna fel. És úgy gondolom, ez esetünkben is így fog történni! Csak bírjuk kivárni!

A poén kedvéért egy bónusz kép (egy lehetséges magyarázat!:D ):

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.