Hirdetés

Budapesten is nyílik Madame Tussauds múzeum

|

Most már itthon is fotózkodhatunk kedvenc sztárjaink vagy történelmi személyiségeink viaszmásával.

Hirdetés

Az immáron több nagyvárosban is megtalálható Madame Tussauds múzeum (illetve: panoptikum) egy franchise keretén belül Magyarországra is elérkezik, mégpedig Budapestre a belvárosban található Dorottya utcában. Várhatóan 2022 első negyedévében fog elrajtolni. 

Hirdetés

Egyelőre arról még nincsen információnk, hogy pontosan milyen szobrokat találhatunk majd a panoptikumban, hiszen szigorú titoktartás övezi a dolgot. Nem tudhatjuk előre sem azt, hogy mik lesznek, sem a jegyárat, sem pedig azt, hogy pontosan hány vendéggel is számolnak a tulajdonosok. Érdekesség, hogy itt Budapesten fog megnyílni az első, teljesen franchise-szerűen működő Tussauds-panoptikum, ami annyit tesz, hogy esetünkben magyar tulajdonosok lesznek, akik majd fizetik a franchise-jogot a Merlin Entertainments-nek. 

A Telex beszámolója szerint a nyugat-londoni Actonban, az egyetlen működő figura-manufaktúrában 50 "handmade" bábu készül Budapestnek, továbbá bevontak számos hazai szakértőt (például fegyver és kosztümszakértőket) is, akik olyan részleteket is kikutattak, amik segíthettek a tekintetek, a gesztusok, a szimbolikák és a mítosz minél valósághűbb ábrázolásában. 

Persze halovány fogalmunk azért csak lehet, hogy kikkel találkozhatunk majd, hiszen a bécsi felhozatalt már nyilvánosságra hozták. Ott olyan arcokba futhatunk bele, mint Sissy, Sigmund Freud, Ferenc József, Wolfgang Amadeus Mozart, valamint Maria von Trapp A muzsika hangjából. Mindeközben pedig főszerkesztőnk azért imádkozik, hogy Benedict Cumberbatch is ott legyen és végre lőhessen vele egy közös képet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.