Hirdetés

Casablanca - A Warner Bros folytatná!

|

A Disney után most a Warner is kiakarja verni néhány embernél a biztosítékot, nagyon úgy tűnik, hogy a legendás klasszikus mű, a Casablanca visszatér!

Hirdetés

A New York Post értesülései szerint a folytatás 20 évvel később játszódott volna, amikor is Rick és Ilsa viszonyából egy gyerek született (kit László adoptál), később Richard miután felnőtt elindul a Közel-Keletre, ahol édesapja után nyomoz.

 

 

Richard egy jóképű, keménykötésű, apjára hasonlító karakter, aki kiakarta deríteni honnan is származik igazából, és mély vágy hajtotta, hogy megtalálja az igazi apját, vagy legalább többet kiderítsen róla, hiszen a casablancai hőstettei magukért beszélnek.

Végül pedig, miután rájön, hogy a híres-nevezetes kávézó, amit igazából a nácik robbantottak fel, útja egy (Joan Baez ihlette) hölgyhöz, Joan-hez vezet, akinek csatlakozik a náci száműzötteket felkutató mozgalmához.

1989-ben a Warner Bros másodjára is lefújta a folytatás elkészítését, mígnem eljött a film 70. évfordulója, és a stúdió ismételten elkezdett foglalkozni vele.

A legfontosabb kérdés azonban az, hogy kik tölthetnék be a szerepeket, különösképpen Richard karakterére gondolva. Aljean Harmetz azt mondta a New York Postnak, hogy 20 éves potenciális jelöltből (értsd: színészből) kevés van. Rögtön hozzátette: "Robert Pattinsonból nem kérünk". 

Leonard Maltin filmtörténész, valamint Humphrey Bogart fia Lauren Bacall-lel mind fagyosan fogadták az ötletet, annak ellenére, hogy az Kochtól származott. Ahogy Stephen fogalmaz: "Ha szeretnének egy filmet Észak-Afrikából és egy csipet cselszövésből összerakni, hát legyen, azonban az csak egy újabb erőtlen folytatáskísérlet lenne, vannak olyan filmek, mint az Óz, a Csodák csodája, Elfújta a Szél, és természetesen a Casablanca, amikhez nem szabad nyúlni, mindegyik úgy tökéletes, ahogy van"

Van benne valami, ideje lenne belátni, hogy sok filmnek csak árt, sőt az emlékét alázza meg egy-egy esetleges folytatás...

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.