Hirdetés

CGI-klónként keltik életre James Deant egy film kedvéért

|

A popkultúra egyik legismertebb színészével fogatnak le egy vietnami háborús mozit.

Hirdetés

Sejteni lehetett, hogy a 2010-es években egyre szélesebb körben elterjedt színészeket megfiatalító CGI technika át fog lépni egy bizonyos határt - csak nem gondoltuk volna, hogy ennyire fájó lesz. Valamilyen szinten elfogadható volt, hogy a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet esetében visszahozták a halálból Wilhuff Tarkin tábornokot, hiszen másképp nem tudták volna megoldani a szerepkörét egy előzményfilmben. Az viszont már igencsak kiakasztó és már-már gusztustalan lépés, hogy James Deant, az Álomgyár ikonikus színészét CGI-klónként keltik újra életre egy érkező film érdekében.

Hirdetés

Dean tragikusan rövid élete során összesen három filmben szerepelt: az Édentől keletre, a Haragban a világgal, valamint Az óriás című alkotásokban.1955-ben hunyt el egy autóbaleset következtében, viszont előtte még be tudta fejezni a harmadik moziját. A rövid filmográfiája ellenére egyhamar a popkultúra egyik oszlopos tagja lett, a fiatalabb generációk legtöbbet emlegetett példaképévé vált. Pontosan emiatt a személyét körülölelő kultusz miatt (is) annyira elborzasztó, hogy egy negyedik filmet fognak vele forgatni.

Az eddig Finding Jacknek elnevezett produkció két rendezője, Anton Ernst és Tati Golykh több hónapos gondolkodási idő után jutott arra a döntésre, hogy filmjüknek egyik főszereplője James Dean lesz, mert annyira passzol hozzá ez a szerep. Dean családjától felvásárolták a jogokat és három CGI céggel (Canadian VFX, Imagine Engine és South African VFX) összeállva kezdik el forgatni a produkciót. A színész arcát a három filmje és a korábbi fényképek alapján állítják össze.

Ernst és Golykh elmondásuk szerint nagyon hálásak a családnak, hogy megbíznak bennük és támogatják őket, és végig arra fognak törekedni, hogy ne csorbítsák Dean filmbeli örökségét. A színész egy Rogan nevű karaktert fog "eljátszani" a Finding Jackben, aki a vietnami háború után rájön, hogy az amerikai hadsereg több ezer kutyát hagyott hátra az ütközeteknél. Hűséges labradorával együtt elhatározza, hogy minden életben maradt kutyát kimenekít onnan bármi áron. Mindez egy igaz történetet vesz alapul.

Roppant mód embertelennek tartjuk ezt a fajta lépést, amely nem elsősorban az adott filmre, hanem a halott színész megítélésére vonatkozik. Ha meg is csinálják így a filmet, akkor ezek szerint James Dean jogosult lesz majd egy Osca-díjra is? Vagy addigra már feltámasztják Marlon Brandót is A keresztapa 4. részéhez és ő fogja elhappolni előle? Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.