Hirdetés

Charlie Hunnam nélkül érkezik a Tűzgyűrű 2!

|

Most már biztos: az első film főszereplője, Charlie Hunnam kimarad a Tűzgyűrű 2-ből! A színész elárulta, mi az oka annak, hogy nélküle folytatódik a franchise.

Hirdetés

Nem is tudjuk, mit mondjunk most erre... Nem arról van szó, hogy a Tűzgyűrű egy korszakalkotó, hatalmas film lenne, nem. De egy kifejezetten korrekt, szórakoztató és egyedi(!) darab, amely megérdemel egy második részt. Főleg napjainkban, amikor a folytatások és filmes univerzumok világát éljük.

Hirdetés

No, de azért nem minden áron! Hiszen az olyan folytatásoknak, amelyekből az első epizód főszereplője kimarad, kicsit pénzhajhász hatása van. Hiszen a főszereplő karakterét szerettük meg, vele azonosultunk az első fim alatt, az ő története az, amit továbbra is néznénk. Ha készítenek egy újabb, teljesen másokról szóló, teljesen más filmet, az előző címével "eladva", az ember úgy érzi, hogy csak egy újabb bőrt próbálnak meg minden áron lehúzni a sikeres első darabról.

Persze nem szabad általánosítani, lehet, hogy a Tűzgyűrű 2 lesz a szabályt erősítő kivétel, s a korábbi főszereplő nélkül is működni fog. Nem tudni, de 2018. februárjában kiderül. Ugyanis akkor érkezik Guillermo del Toro népszerű filmjének a folytatása, a Pacific Rim: Maelstorm, ám ezúttal már a korábbi főszereplő, Charlie Hunnam nélkül! A színész így indokolta a kimaradást:

Volt ennek a folytatásnak egy olyan változata is, amelyben szerepeltem volna... De közben a Legendary stúdiónál lezajlott egy tulajdonos váltás, gondolom azért, mert társultak ezzel a kínai vállalattal, s így (mivel világszerte Kínában örvendett a legnagyobb népszerűségnek az első film) a legfőbb napirendi pont a folytatás mielőbbi megvalósítása lett. Számomra viszont az az időszak (amikor a stúdió a második részt forgatni fogja), addigra már be volt táblázva más projektekkel.

Hunnam nyilatkozatából kiindulva okkal feltételezhetjük, hogy az első rész rendezője, az egész franchise atyja, a legendás Guillermo del Toro is a stúdió által erőltetett korábbi megjelenési dátum miatt hagyta ott a projektet. Kár. Így ugrott a Raleigh (Hunnam karaktere) központú folytatás. Pedig már meg volt hozzá a sztori:

Olvastam egy korai verzióját annak, amit terveztek. Volt egy olyan változata ennek a sequel-nek, amelyben fontos szerepem lett volna, de sajnos nem voltam elérhető. Van egy nagyon szigorú ütemtervük a forgatásra, amit tartaniuk kell a filmezési törvények és üzleti szempontok miatt. Sajnos néha csak az üzleti érdekek játsszák a legfőbb szerepet, azok diktálnak, ami elég baj... Basszus, amit csinálunk az elvileg művészet, vagy legalábbis annak kellene kinéznie... Sajnos ez így alakult, ezt nem tudjuk orvosolni, mert az a forgatási időpont, amit kitűztek, nem megfelelő, már leszerződtem más projektekre, azokon fogok dolgozni abban az időben. Mindezek ellenére, úgy gondolom, hogy valami kifejezetten izgalmas dolgon munkálkodnak. Nagyon komoly, igazi előrelépés. Tényleg erősen törekednek arra, hogy ez a projekt haladjon tovább előre, s valami igazán egyedit készítsenek a folytatásra. Ez azért nagyon király.

Mondta Charlie Hunnam a Yahoo-nak adott riportjában. Tehát a Tűzgyűrű 2, megfeszített tempóban ugyan, de készül. Igaz, az első rész főszereplője és rendezője nélkül. A korábbi sztori valódi folytatása helyett valami újat kapunk majd Derek Connolly (Jurassic World) tollából, Steven S. DeKnight (Marvel's Daredevil) rendezésében. Reméljük a legjobbakat. Az egyelőre Pacific Rim: Maelstorm néven futó folytatás a tervek szerint 2018. február 23-án kerül a mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.