Hirdetés

Chris Columbus feleslegesnek tartja a Reszkessetek, betörők! rebootot

|

A karácsonyi klasszikus rendezője nincs elragadtatva a Disney ötletétől.

Hirdetés

Valószínűleg ha az újszülött osztályon elkiáltanánk magunkat, hogy "Nincs karácsony...", akkor gőgicsélve hallanánk a "... Kevin nélkül!" választ, annyira beleivódott már a popkultúrába az 1990-ben megjelent karácsonyi örökzöld, a Reszkessetek, betörők! A Chris Columbus rendezésében készült családi film nem csak kitörölhetetlenné tette Macaulay Culkin nevét Hollywoodból, de minden évben visszatérő szereplője az ünnepeknek is. A siker pedig a stúdiók szerint meglovagolva a legjobb, így a Disney+ streaming szolgáltatóra készül is egy reboot, méghozzá a Jojo Nyusziból ismert Archie Yates-szel a főszerepben (ez nem összekeverendő azzal a koncepciót újragondoló projekttel, ami Ryan Reynold fejéből pattan ki még korábban). 

Hirdetés

Elképesztő belegondolni, de már harminc éve annak, hogy meghódította a világot a Reszkessetek, betörők!, a kerek évforduló kapcsán pedig az Insider interjút készített a rendezővel, amelynek során szóba került a Disney+-ra készülő változat is. Columbus nem volt elalélva az ötlettől:

"Senki nem lépett kapcsolatba velem emiatt, és szerintem időpazarlás az egész. Mi a cél vele? Szentül hiszem, hogy olyan időtálló filmeket, mint a Reszkessetek, betörők!, fölösleges rebootolni. Nem lehet újra nagyot dobbantani vele. Egyszerűen nem fog összejönni. Miért csinálják meg mégis? Olyan, mint amikor egy Disney animációs filmből készítenek élőszereplős változatot. Annak is mi értelme van? Már egyszer megcsinálták. Csináljanak valami újat, sajátot. Még ha bukás is lesz, legalább valami eredetivel próbálkoztak."

Kétség sem fér hozzá, hogy van igazság a rendező szavaiban, de mérget mernénk rá venni, hogy anyagilag busásan meg fog térülni ez a Disney-nek (elvégre a klasszikus rajzfilmjeik élőszereplős újragondolásai is igencsak jól muzsikáltak a pénztáraknál). Ahogyan abban sem kételkedünk, hogy idén karácsonykor is műsorára fogja tűzni valamelyik csatorna, ahogyan Kevin McCallister megvédi a házát a balfék betörőktől (Joe Pesci, Daniel Stern).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.