Hirdetés

Christian Bale ténylegesen ütlegelte Heath Ledgert A Sötét Lovag forgatásán

|

Persze csak a szerep kedvéért.

Hirdetés

9 éve fenekestül felfordult a képregény feldolgozások megítélése: ekkor indult el a Marvel Filmes Univerzuma a Vasemberrel és pár hónapra rá mutatták be Christopher Nolan A Sötét Lovag című alkotását, amely egyben egy filmtörténeti jelentőségű gonoszt is adott a világnak Joker személyében. Nolan filmjének sikerében az is közrejátszott, hogy Batman világát leszállította a realitás szintjére, és ehhez mérten Heath Ledger antagonistája különösen félelmetesnek hat a mai napig. Most Christian Bale osztott meg a forgatásról egy-két érdekességet.

Hirdetés

Az Oscar-díjas színész egy dedikáláson osztotta meg közös élményeit Ledgerrel:

Az első közös jelenetünk a kihallgatótermi volt és már akkor láttam, hogy egy pokoli jó, teljes mértékig elkötelezett színész, aki megadja azt a tónust, amit Chris [Nolan] megpróbál megteremteni. Nem olyan színészek vagyunk, akik azon kapják magukat, hogy örömmel játszanak egy szélsőséges karikatúrát. Súlyos drámaként éljük meg. A karakterbe lépsz és benne is maradsz. Sokan nevetségesnek tartják, hogy ezt komolyan veszem és szeretem. Heath is magáévá tette ezt. Amikor sminkben és jelmezben volt, egész idő alatt a szerepben maradt, amikor pedig levette, kifejezetten fantasztikus társaság volt. Ahogy a filmben is látod, Batman elkezdi ütlegelni Jokert, miközben rájön, hogy ő nem a szokásos ellenfele. Minél jobban erőlködöm, ő annál elégedettebb. Heath hasonlóan viselkedett. Folyamatosan húzott engem. Mondtam is neki: "Tudod mit? Valójában nem kellene megütnöm téged. Éppen olyan jól fog festeni, mintha nem tenném." Mire ő: "Gyerünk, gyerünk, gyerünk!" És hozzávágta magát mindenhez maga körül, miközben ott voltak a díszleten belül ezek a csempészett falak, amelyek megrepedtek és megsértették őt. Teljesen elkötelezett volt a szerep iránt.

Ami mint tudjuk meg is hozta a jutalmát egy Oscar-díj képében, azonban ezt Ledger nem élhette meg, ahogy a film sikerét sem, hiszen 2008 januárjában, fél évvel a premier előtt tragikus hirtelenséggel elhunyt. Az ilyen sztorik miatt különösen fájó Ledger távozása, de ezek közül talán még olvashatunk párat, ugyanis számos sztori fog megjelenni John McCabe könyvében, a 100 dolog, amit egy Batman rajongónak tudnia kell, mielőtt meghal-ban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.