Hirdetés

Christoph Waltz is szeretne folytatást az Alitának

|

Nem tudni, hogy végül lesz-e belőle valami.

Hirdetés

Robert Rodriguez Alita: A harc angyala című filmje, melyet a tavalyi év során mutattak be, mondhatjuk azt, hogy jobban teljesített, mint ahogyan vártuk. Sokan, elnézve az előzetest már előre temették a végeredményt, mondván, hogy a CGI túl sok és a Rosa Salazar által játszott főszereplő külleme túlzottan idegennek hat az anime-stílusú hatalmas szemekkel. Ehhez képest egészen szolid rajongóbázist volt képes magának kiharcolni Rodriguez extravagáns akciófilmje.

Hirdetés

A meglehetősen magas, 170 millió dolláros költségvetéssel rendelkező film bevételben egyébként vissza is hozta világszerte a rá áldozott pénzmennyiséget (400 millión felül teljesített, tehát a büdzsé duplán is megtérült), mégis bizonytalannak tűnik a film sorsa. Hiába van ott a stáblistán James Cameron neve, hiába a közönségcsalogatónak gondolt speciális effektusok és a meglepően szórakoztató, látványos és akciódús cselekmény, ma már ez sem bizonyul elégnek. Lássuk be, nem biztos, hogy valaha is láthatjuk nagy vásznon Alitát és társait Edward Norton mindenható, mindent látó főellensége ellen küzdeni. Ez már csak azért is szomorú, mert Robert Rodriguez, aki pályafutása nagy részében relatíve fillérekből hozott össze filmeket, most végre belekóstolhatott egy megaköltségvetésű film készítésébe - erre ez történik (habár egy jókora anyagi bukás már jutott neki 2007-ben a Grindhouse által - de az más kategóriába tartozik).

Az azonban valamelyest megnyugtatónak hathat, hogy a rajongók mindegyre hangoztatják igényüket, ahogyan Christoph Waltz, a film egyik főszereplője is megragadta most az alkalmat arra, hogy kicsit ő is hangot adjon a dolognak. Egy interjúban arra a kérdésre, hogy részt venne-e egy újabb Alitában, lelkes igennel felelt, majd ehhez a következőket tette hozzá:

Nem hallottam még róla semmit, ami csalódottsággal tölt el és meg is lep kicsit, mert tudom, hogy vannak rajongói. Tudom, hogy szeretik az emberek és másokkal ellentétben én szerettem dolgozni a filmen és tetszik a végeredmény is. 

Majd rávilágított arra is, hogy az Alita: A harc angyala még a Fox égisze alatt készült el, ami ugye azóta be lett kebelezve a Disney által és gyanús, hogy a Disney-nek nem jelent prioritást ez a projekt. Hangozzék ez bármennyire is szomorúan sokak számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.