Hirdetés

Christopher Nolan egy igazi Boeing 747-es gépet robbantott fel a Tenet forgatásán

|

A rendező pedig azt is elárulta, hogy miért nem számítógéppel oldották meg a jelenetet.

Hirdetés

Továbbra is kérdéses, hogy vajon a Tenet lesz-e az első nagy durranás a nyáron, amely a koronavírus után megpróbálja majd visszacsalogatni a nézőket a mozikba, vagy végül ez a film is eltolásra kerül, és gyakorlatilag keresztet vethetünk erre a filmes évre. Persze a Warner stúdió továbbra is kivár, és inkább a film marketingjére összpontosítanak, melynek keretén belül nem csak egy új előzetest kaptunk, hanem annak az egyik leglátványosabb jelenetéről is elárult egy érdekességet Christopher Nolan.

Hirdetés

A múlt héten a Fortnite-ban debütált látványos kedvcsináló végén láthattuk, amint a rendező ismét tönkretesz egy repülőgépet (ez lassan már a védjegyévé válik), méghozzá ezúttal egy Boeing 747-es lett az áldozat. Nolan nemrég erről mondta el, hogy a jelenetben bizony egy valódi gépet robbantottak fel, nem pedig egy makettet vagy CGI-t használtak, mégpedig azért, mert így volt olcsóbb:

Először úgy terveztük, hogy miniatűr modelleket építünk fel és ezeket egészítjük ki utólag vizuális effektekkel. De aztán elkezdtünk utánaszámolni... és gyorsan világossá vált, hogy konkrétan költséghatékonyabb megvásárolni egy valódi repülőt és tényleg megvalósítani a jelenetet, mint modelleket és CGI-t használni.

Nolan ezután hozzátette, hogy a döntésében az is szerepet játszott, hogy a forgatásokhoz megfelelő helyszínek kutatása közben akadtak rá egy raktárra, ahol régi repülőgépeket őriztek, és ekkor jött az ötlet az impulzusvásárlásra, hogy megvegyenek egy hatalmas utasszállítót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.