Hirdetés

CineStar Ajánló - A 23-as szám

|

Jim Carrey-t nem csupán komédiákban láthatjuk, és az arca sem mindig olyan gumi, mint ahogy mutatja. Carrey nagyon is megállja a helyét drámai körökben is, ehhez pedig drámai ajánló dukál.

Hirdetés

Rengeteg dolgot meg lehet magyarázni a számmisztikával. Nem egy, és nem kettő film készült már ezen sunyi kis kacskaringós betűk bűvöletében, és nyilván még számtalan is fog, de a kategóriából kiemelkedő alkotásoknak muszáj teret adni. Így jutottunk el ajánlónk jelenlegi alanyához, A 23-as szám című drámához.

Némileg ellent szeretnék mondani a bevezetőmmel: Jim Carrey-nek nem ez volt az első sikeres és komolyabb hangvételű alakítása, emlékezzünk csak az Egy csodálatos elme örök ragyogására, az Ember a Holdoná-ra, vagy épp a Truman Show-ra. Mindazok ellenére, hogy a felsorolt alkotásokban komoly karaktert játszott, a 23-as számban valóban megmutathatja, hogy ez a fajta színészi forma is áll neki annyira jól, mint a vígjátékok dilisének skatulyája.

Walter Sparrow egyszerű ember, boldog családdal, némileg gondtalan élettel, míg nem egy érdekesnek hitt könyv olvasásába kezd. Az iromány legfőbb ismertetőjele, hogy átlengi a 23-as szám iránt viseltetett misztikum, és Walter tovább olvasva rájön: mintha a saját múltját látná viszont nyomtatva. A furcsaságok és érthetetlenségek sora ne merül ki ennyiben, hiszen a könyv szerzője Walter múltja mellett a jövőjében is hasonló pontossággal kutakodik. A férfi nem tehet mást, egyre inkább a 23-as szám és a misztikumok rabjává válik, mindeközben egyre távolabb és távolabb kerül családjától, a való élettől.

A történet persze ennyiben nem merül és nem is merülhet ki, a 23-as szám misztériája csak a kezdő lökés egy hatalmasabb fordulópont, egy gigészi csattanó előtt, a végjátékot épp ezért hihetetlenül erősre koreografálta a rendező úr. A forgatókönyv eszkábálása során megeshet, hogy némi logikai bakik és dialógusokból adódó gyengeségek előkerekednek, de ezek felejthető hiányosságok, a film összessége átível felettük. Jim Carrey viszont megérdemel jó pár pirospontot, rendkívül élethűen, sőt, nem is ez a megfelelő szó. Rendkívül szakavatottan játssza azt az elmét, amit befolyásol egy rögeszme.

Ha egy komorabb este unod már a szertelen vígjátékokat, minden valamire való akciófilmet végigkukoricáztál, vedd csak elő a polc rejtekéből a 23-as számot, és engedd át magad a misztikumnak, Jim Carrey-nek, Joel Schumachernek, magának a drámának.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.