Hirdetés

CineStar Ajánló - Paranormal Activity

|

Ha nem hiszel a szellemmesékben, vagy egy igazán belevaló horrorra vágysz, ahol ömlik a vörös folyadék... nos akkor nem ez a te filmed. DE! Ha jóízűen akarsz borzongani egy sötét szoba társaságában, megtaláltad számításod.

Hirdetés

Két fajta ember létezik e film tekintetében. Aki mélységesen elítél mindenfajta természetfeletti megmozdulást, és aki bár nem hisz a szóban forgó dolgokban, mégis feláll minden szőr a hátán a cselekmények láttán. Én utóbbiba tartozom, s így történhetett a Paranormal Activity ajánlása.

A film egésze kézikamerás felvételeken alapul, és bár egy fiatal párról szól, a történet visszanyúlik jóval a lány gyerekkorába, azóta gyötrik ugyanis hallucinációk. A betegség természetesen nem komoly, összerezzen a nagyobb zajoktól, árnyakat lát néha, és hasonló apróságok zaklatják, ezért a barátjával együtt másik házba költöznek. A lány képzelgései mit sem változva folytatódnak, így döntő lépésre szánják el magukat: egy kamerát vásárol a férj, és a lány megnyugtatására minden mozdulatukat felveszi. Innen kezdődnek a problémák, ugyanis mintha a ház csak erre várt volna, szörnyű jelenségek végelátatlan sora kezdődik meg...

A jelenségek elején még csak apró léptek, ártatlan neszek okozták a fejtörést és rémüldözést, ám az idő előrehaladtával egyre durvább és nyilvánvalóbb szellemjárást kell kibírnia a párnak épp ésszel. A rendező, Oren Peli állítólag igaz történetekből szemezgetve alkotta meg a Paranormal Activity-t, és éppen ezért lett a neve is paranormális jelenségek.

Egyetlen-egy kisebb hibája lehet a horror-thrillernek, az, hogy a cselekmény rendkívül lassan bontakozik ki. Éppen ezért, a feszültség afféle generátor módjára termelődik bennünk, nem fogunk félni, nem fogunk írtózni, hanem elborzadunk majd, egyenesen a hideg ráz majd ki minden nézőt.

Minderre rásegít azon tény is, hogy a Paranormal Activity színészei nem híresek, nem nevesek, de alakításuk felér mindennel, köszönhetően a betanult szöveg hiányának, állítólag jelenetenként felvéve kellett improvizálniuk, ezért olyan élethű az egész.

A műnek legjobb tudomásom szerint legalább három befejezése ismert, ha szeretnétek, kommentben írjátok le, milyen végítélette láttátok a filmet. Összegzésképpen bátran kijelenthetem, hogy ha nem látjuk életünkben legalább egyszer a Paranormal Activity-t nem fogunk álmatlanul forgolódni, de mindenképpen megéri kipróbálni milyen, ha futkos a hátunkon a hideg. Másfél órát megér a tudat...

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.