Hirdetés

Cloverfield - Olvasói ismertető

|

A rendkívül ötletes Jay és Néma Bob visszavág ismertető után AnimeFan17 kolléga újból belecsapott a lecsóba és jól megmondta, hogy mit gondol a sokak által kedvelt Cloverfield-ről.

Hirdetés

A sztori a következő: Robert Hawkins utolsó napjait tölti New Yorkban, mielőtt elköltözne Japánba, hogy elvállalja álmai állását. Barátai búcsúbulit rendeznek otthonában és Rob kamerájával (!) meg is örökítik az eseményt. Főhősünknek (már ha nevezhetem így) kapóra jön ez, hogy lezárja függőben maradt ügyeit, különösképpen barátnőjével, Beth-szel. Mint derült égből a villámcsapás, elszabadul a pokol. Földrengés, áramszünet, káosz, pánik. Valami megtámadta a várost. Egy kézikamera segítségével nézhetjük végig, ahogy ez a csapat fiatal az idővel harcolva megpróbálja megkísérelni a lehetetlent: túlélni.

Egy dolgot rögtön az elején szögezzünk le: aki egy szörnyfilmet akar látni - ahol a fehérköpenyes tudósok a hadsereggel karöltve legyőzik a szörnyet - az ne nézze meg ezt a filmet, mert a Cloverfield NEM erről szól! A film fő témája egy szóval le és körülírható: túlélés. A kamera szemszögéből nézve olyan, mintha mi magunk is részt vennénk a hajszában, ezáltal még valószerűbbé téve a történetet. Aki túléli az első 10-15 percet annak egy szinte állandóan rohanó, mégis drámai történetben lesz része, ahol, ha jól figyel a néző egyre többet és többet tudhat meg a fenevadról is. Hangsúlyozom, hogy itt főleg a dráma és az emberek a főszereplők, így nem csoda, hogy a szörny és az áldott jó hadsereg csatája csak amolyan hangulatfestésnek kerül elő néha-néha. A kamera éles mozdulatai megkövetelik a néző 100%-os figyelmét, ezért a film többszöri megnézés után is mutathat újat. Ha nem kapunk sokkot a kamera mozgásától és képesek vagyunk végignézni az alig másfél óra hosszú filmet, megtudhatjuk, vajon legyőzi-e a szerelem a szörnyet.


„A Godzilla kisköltségvetésű kistestvére.” Ezzel a gondolattal ültem le megnézni a filmet…Tévedtem. Általános tapasztalatom, miszerint ezt a filmet vagy nagyon utálják, vagy nagyon kedvelik. Nálam az utóbbi áll fenn, hisz a mű néhol pörgő, néhol egészen lassú stílusa az egy kameranézetből való bemutatással számomra elég új dolog volt. Az, hogy szinte semmit nem tudunk meg magáról a szörnyről, a sok nyitva hagyott kérdés rengeteg helyet ad a kombinálásra és a spekulációra, ami egyet jelent a folytatás lehetőségével. A film talán legjellemzőbb mozzanata, amikor egy robbanást követően a szabadságszobor feje berepül a város közepére, hőseink lába elé.

Tehát, aki egy izgalmas túlélő drámát akar látni, ami nyomokban űrlényeket tartalmaz, az ne hagyja ki a Cloverfieldet!

 

AnimeFan17

 

(korrigálta: Szada)

Köszönjük az ismertetőt!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.