Hirdetés

A Comcast 65 milliárd dollárért vásárolná fel a Foxot

|

A Comcast hivatalosan is előállt a Disney-t felüllicitáló ajánlattal.

Hirdetés

Az AdWeek információ szerint a Comcast 65 milliárd dollárt ajánlott fel készpénzben a 21th Century Fox felvásárlására. A céget valószínűleg az bátorította fel, hogy múlt héten engedélyezésre került az AT&T és a Time Warner 85 milliárdos összeolvadása. A Comcast ajánlata jóval kedvezőbb azoknál az összesen 52 milliárd dollár érő részvényeknél, amelyekkel a Disney szeretné nyélbe ütni az üzletet.

Hirdetés

A történetnek azonban még nincs ezzel vége. Komoly licitálási harc bontakozhat ki a két cég között a Fox erőforrásainak megkaparintása érdekében. Noha minket átlagembereket főként az hoz lázba az üzlettel kapcsolatban, hogy végre az X-Menek csatlakozhatnak a Marvel Filmes Univerzumhoz, a Disney perspektívájában ez eltörpül a nagyobb célkitűzések mellett. A cég azon dolgozik, hogy beindítsa saját streaming platformját a Netflix mintájára. Hogy a szolgáltatás sikeres lehessen a Disneynek annyi tartalommal kell telepumpálnia, amennyivel csak lehetséges. A Fox filmjeinek és sorozatainak szélés tárháza mellett nem kellene aggódniuk a tartalomhiány miatt. Biztosra vesszük, hogy foggal-körömmel küzdenek majd a jogokért.

A Comcastról tudni kell, hogy a Disneyhez hasonlóan ők is egy hatalmas csatorna tulajdonosai (NBC), van egy filmstúdiójuk (Universal Pictures), több animációs stúdiójuk (Illumination Entertainment, Dreamworks Animation) és még egy vidámparkjuk is (Universal Studios). A cég ajánlata mindenképpen figyelemre méltó. A Fox részvényesei július 10-én tartanak majd ülést arról, hogy elfogadják-e a Comcast ajánlatát vagy megmaradjanak a Disney mellett. Kíváncsiak vagyunk, hogy utóbbi elő áll-e addig egy ellenajánlattal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.