Hirdetés

Dan Aykroyd szerint az offenzív humor korszakának jogosan leáldozott

|

A színész-komikus mai fejjel több korábbi viccét is megtartaná már magának.

Hirdetés

Napjainkra a cancel kultúra teljesen elterebélyesedett a világban, ami leginkább a vígjáték filmekben és azok színészeinél tapasztalható meg. Ha előveszünk egy 10 éves vagy annál régebbi vígjátékot, nézőként azt vehetjük észre, hogy bizonyos témák teljesen kikoptak a mai filmekből, melyekbe korábban még bátran beleálltak a stúdiók, hiszen nem kellett mindenféle retorziótól tartaniuk.

Hirdetés

Az elmúlt hetek és hónapok nagy botránya Dave Chappelle-hez köthető, akinek a Netflixen jelent meg még a nyár végén a The Closer című egész estés standup műsora, melyben a komikus nem fogta magát vissza, amikor az offenzív humor alkalmazásáról volt szó. Azóta is megy a vita a témára érzékenyebb közönség, és a humort mindig helyén kezelő nézők között, hogy jól tette-e Chappelle, hogy bevállalta ezeket.

Eme vitára reflektált a napokban Dan Aykroyd, akit hamarosan az új Szellemirtókban láthatunk viszont. A színész, aki egyébként komikusként is keresi a mindennapi kenyérre valót, úgy látja, hogy ma már az offenzív humornak nincs helye sem a vígjátékokban, sem a standupos estéken.

"A humor világa elég tág ahhoz, hogy ne kelljen mindig az alpárira hagyatkozni, nem kell folyton megosztó kártyákat előhúzni, hogy kicsaljuk azt a bizonyos nevetést a nézőkből. Annyi mindent lehet a világról mondani anélkül, hogy a bántó humor határán átlépnénk. Íróként új területeken próbálhatod ki magad, és sikeres kreatív próbálkozásaid lehetnek. Az alpári humor vicces, könnyű megnevettetni vele az embereket, ez tény. Ám ha elhagyjuk a bántó megjegyzéseket, melyeket jogosan kell eltörölni azok bántó szándéka miatt, egy sokkal intelligensebb írásba hajszolhatjuk bele magunkat."

Aykroyd emellett arra is kitért, hogy ma már nem élne minden ifjú korában ellőtt poénjával, pont a témák érzékenysége miatt. Ti, hogy vélekedtek Aykroyd meglátásáról? Szerintetek is túl kell lépni az alpári humor birodalmából a vígjáték iparnak?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.