Hirdetés

David Ayer az Öngyilkos osztag rendezői változatáról beszélt

|

Az Igazság Ligája Snyder Cut-ja után már bármi elképzelhető?

Hirdetés

Most, hogy Zack Snyder bejelentette, hogy elkészül és 2021-ben bemutatásra kerül Az Igazság Ligája egy alternatív változata (ún. Snyder Cut), a fél világ fellélegezhetett. Annyi ideje vártuk már, annyi ideje ültünk tűkön, hogy jelentsenek be végre valamit, hogy egészen üdítő volt azt a bennrekedt sóhajt kiengedni végre. Az ember azonban furcsa: ha megkap valamit, rögtön elengedi azt és egyből ismét olyat akar, amely elérhetetlennek tetszik. Most például David Ayer felé kezdtek el kacsintgatni a rajongók a Suicide Squad - Öngyilkos osztag rendezői változatát illetően. 

Hirdetés

David Ayer 2016-os filmje finoman szólva is felkavarta a DC Filmes Univerzumát, hiszen a konszenzus szerint még csak minimálisan se volt képes megfelelni az elvárásoknak. A forgatókönyv zagyvasága, a rendezés teszetoszasága, az ostoba dialógusok, valamint a karakterábrázolás félkész mivolta vágta ki leginkább a biztosítékot sok embernél, erre pedig még külön rátett egy lapáttal Jared Leto Jokere. Jó kérdés persze, hogy Ayer keze mennyire volt megkötve a Warner Bros. stúdió által, illetve mennyiben játszik közre az, hogy a rendező időközben elfelejtette hogyan kell épkézláb történetet mesélni (példaként érdemes megnézni a Szabotázst, ami hasonlóan nyegle ezen a téren). Mindenesetre Ayer a bemutató óta már elismerte, hogy filmje nem lett a legjobb, ahogy azt is elismerte, hogy Jokert illetően sem hozta meg a legjobb döntéseket (neki kellett volna lennie a főgonosznak, ehelyett egy felesleges mellékkarakter lett). Most azonban, a Snyder Cut hajnalán sokak szerint lehetősége nyílhat arra, hogy helyrehozza a helyrehozhatót. Más kérdés, hogy ez nem biztos, hogy meg fog történni. A rendező saját twitter oldalán hűtötte le a kedélyeket és a következőt írta:

Szimplán nem az én döntésem. Szeretem a WB-t - mindig is az én stúdiómnak tekintettem, és abszolút tisztelem és támogatom azt az elképesztő utat, amit a DCU megtett. Az én Öngyilkos osztag-verzióm lehetséges, hogy örökké pletyka lesz. És ez így van rendjén. 

Tehát valahol tényleg létezik a filmnek egy olyan változata, amely a rendezőnek a saját vízióját tükrözi, ennyit mindenképp megtudtunk. A történetnek persze korántsem biztos, hogy itt lesz vége - a Snyder Cut is hosszú utat tett meg, mire elért oda, ahova elért, más részről Ayer nagyon úgy tűnik, hogy nem feltétlen erőltetné a dolgot. Van, amit jobb annyiban hagyni és nem forszírozni. Addig is, örüljünk annak, hogy Snyder végre megmutatja a maga változatát. És reméljük, hogy előbb-utóbb a Macskák Butthole Cut-ja is megkapja majd a kellő hype-ot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.