Hirdetés

David Fincher és Gary Oldman egy életrajzi filmen dolgoznak

|

Napjaink egyik legjobb rendezője és színésze közös filmben? Ha ma jönne is későn lenne!

Hirdetés

Fincher 2014 óta nem rendezett nagyjátékfilmet, a kiváló Holtodiglan volt az utolsó mozis produkciója. Noha a szintén pazar Mindhunter sorozat munkálataiból aktívan kivette a részét, most végre újfent egész estés alkotást dirigálhat, nem is akármilyen témában.

Hirdetés

A "Mank" munkacímre hallgató alkotás, a forgatókönyvíró Herman Mankiewicz életét dolgozza fel, a főszerepre pedig nem kisebb nevet sikerült megnyerni, mint Gary Oldmant. Mankiewicz legismertebb szkriptje az Aranypolgár című Orson Welles eposz, amit sokan minden idők legjobb filmjeként aposztrofálnak. A Mank erre a viszontagságos időszakra koncentrál, illetve, hogy miként sikerült végső formába önteni, majd Oscar győzelemig vinni a forgatókönyvet.

Ennél konkrétabb információkat egyelőre nem tudni a filmről, néhány érdekesség azonban ismert. Fincher a rendezés mellett a produceri teendőket is ellátja, ráadásul néhai apja, Jack írása alapján készül a forgatókönyv, valamint a komplett művet fekete-fehérben tervezik elkészíteni. A Mank a Netflix égisze alatt készül, a munkálatok pedig idén novemberben kezdődnek.      

Ti várjátok Fincher és Oldman közös munkáját?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.