Hirdetés

DC rajongók szabotálnák a Fekete Párduc értékelését

|

Új szintre lépett a DC vs. Marvel háború.

Hirdetés

Ami a XX. század popkultúrájának a második felében a Star Wars vs. Star Trek háborút jellemezte a rajongók részéről, az manapság a DC vs Marvel közti harcokban kulminálódik. A közösségi médiának hála pedig egészen új szintjeit ismerhetjük meg mindennek.

Hirdetés

Múltkor már Az utolsó Jediket is beárnyékolta az a botrány, hogy többen mesterséges szavazatokkal próbálták lehúzni a film értékelését a Rotten Tomatoes oldalán. A kritikusi site máig tagadja, Rian Johnson és a film ellenzői kételkednek, hogy ez igaz lenne, annak ellenére, hogy sikerült bizonyítani, hogy többen is szándékosan húzták le a filmet. Ehhez hasonló van most kibontakozóban a két hét múlva érkező új Marvel-film, a Fekete Párduc ellenében is. A Marvelous Realm fedte fel, hogy a jelenleg 2000 főt számláló "Adjunk rohadt paradicsomot a Fekete Párducnak a Rotten Tomatoes-on" Facebook csoport célja - mint ahogy a nevük is mutatja - szándékosan lehúzni Ryan Coogler filmjét, hovatovább olyan gyorsan felfedni a film spoilereit a Marvel-rajongók előtt, amilyen gyorsan csak lehet. 

A csoport adminisztrátorai, alapítói szentül hiszik ugyanis, hogy a Disney felelős a rossz kritikákért, többek között a kritikusok lefizetésével és elmondásuk szerint a filmek bevétele, valamint azok fogadtatása között a legkisebb összefüggés sincsen és céljuk helyreállítani a DCEU filmjeinek a megítélését. Itt azonban nem kívánnak megállni, ugyanis minden Marvel-produktummal szemben az elkövetkezendőkben - beleértve a Netflix szériáit is - ezt a stratégiát kívánják alkalmazni. 

Azt persze elfelejtik, hogy ez még mindig csupán a közönség értékelés, a kritikai összegzés százalékára, amelyet rengeteg oldal, mozihálózat átvesz a legkisebb kihatással sincs, arról nem is beszélve, hogy ettől a DCEU filmjeinek megítélése nem lesz jobb. Emellett pedig már most kiugró sikernek bizonyul a film a jegyfoglalások alapján éppúgy, mint a szakmai konszenzusén. Két hét múlva mindenesetre kiderül, a Fekete Párduc ugyanis akkortól karmol a mozikban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.